30-08-2019 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #3 2019

Het is weer tijd voor het volgende nummer van Up/Down!  In #3 van dit jaar lees je over een mooie reis naar Flachau, de lekkerste routes na een regenbui, gaan we op de koffie bij Shimano en geven we je een lesje voorwiel-heffen. Ben jij nog geen abonnee en ligt hij daarom nog niet op de mat? Bestel hem dan snel in onze webshop! Bekijk hier alvast een voorproefje van Up/Down #3 om alvast in de stemming te komen. Veel leesplezier!

Travel Flachau

Na een nachtje over de Deutsche autobahn komen we precies op tijd voor het ontbijt aan in het Oostenrijkse Flachau. Bestemming: hotel Tauernhof, ons speciaal voor bikers ingerichte sporthotel. Na een snelle check-in droppen we onze tassen op de hip ingerichte kamers en spoeden we ons naar het ontbijtbuffet. Bakje yoghurt met havermout, op maat gemaakte omelet, zoete luxe broodjes en een driedubbele espresso. Exact wat we op dit moment nodig hebben.

How To – Ryan Leech

Is het je wel eens opgevallen dat wanneer je een obstakel met je voorwiel raakt, dit veel harder aankomt dan wanneer je ditzelfde obstakel met de achterwiel raakt? Dit is te verklaren door… natuurkunde. We kunnen helaas niet ontsnappen aan deze realiteit, maar wat we wel kunnen doen is de impact van het voorwiel verkleinen of zelfs voorkomen. Tijd voor een lesje voorwiel-heffen.

Travel Nepal

Er zijn voldoende aanbieders te vinden waarmee je delen van Nepal kunt verkennen, de meeste hiervan verkennen de populaire Annapurna-route. Echter, na een eerste Skypegesprek met onze toekomstige Nepalese gids Santosh viel alles op zijn plek. Santosh was van plan een nieuwe meerdaagse tour uit te zetten rondom de dik 4000 meter hoge Pikey Peak en vond het geen probleem als wij hem zouden vergezellen op deze zoektocht naar de perfec- te trails. Hij gaf hierbij duidelijk aan dat hij slechts delen van de toekomstige route kende en geen idee had of dit geschikt ging zijn, rijdbaar zou zijn of überhaupt een goed idee zou zijn. Dit klonk in elk geval als het avontuur dat we zochten.

Lees Up/Down

De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandel. Binnenkort is Up/Down #3 2019 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

Inhoud:

6. Voorwoord
8. Up/Dates
16. Travel Flachau
26. How To – Ryan Leech
30. Getest – Merida
32. Routes – Top 5 routes
34. Getest – Lapierre
38. Rondje met Tristan
44. Op bezoek bij Shimano
48. Up/Grades
56. Review – Komoot
58. Getest – Cannondale
66. Getest – Canyon
70. Down/Load
72. Travel Nepal
82. Down/Time

 van