20-08-2020 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #3 2020 is uit!

Up/Down #3 is uit! Voor deze editie mochten we eindelijk weer op pad voor een dikke travelstory in de Oostenrijkse alpen. Ook hebben we de gaafste bikeparks binnen Nederland op een rijtje gezet, en leren we hoe we nog beter op onze MTB kunnen zitten. Daarnaast testen we een paar vette bikes en hebben we een kijkje achter de schermen genomen bij de ontwikkeling van een aantal producten. Ben jij nog geen abonnee en ligt hij daarom nog niet op de mat? Bestel de losse editie dan snel in onze webshop! Bekijk hier een voorproefje van Up/Down #3 2020 om alvast in de stemming te komen. Veel leesplezier!

OP ZOEK NAAR HET TRAILGOUD IN NASSFELD EN WEISSENSEE

Terwijl Bas achterin de bus in slaap is gesukkeld rollen de wielen van onze Up/Down-bus zuidelijk Oostenrijk binnen. Wij, Chase en Gijs, zitten voor in de cabine, luisterend naar een nimmer eindigende Spotify-playlist. Een paar uur eerder zagen we de eerste bergen voor ons opdoemen en dat was eerlijk gezegd mooier dan verwacht.

BOOST JE BIKE-SKILLS IN EEN VAN DE NEDERLANDSE BIKEPARKEN

De trails in Nederland zijn weliswaar mooi aangelegd, technische uitdagingen kennen ze veelal niet. In elk geval, met een beetje basistechniek kun je er prima uit de voeten. Echter, begeef je je op de wat meer uitdagende trails net over de grens of zelfs nog wat verder richting de Alpen, dan kan het even schrikken zijn. Steile stukken, drops, krappe bochten en technische passages kunnen bij de minder geoefende biker het angstzweet doen uitbreken. Maar dan? Je kostbare vakantietijd gebruiken om te oefenen? Nope. In Nederland ligt inmiddels een flink scala aan bikeparken, waar je op Hollandse schaal bijna alles kunt oefenen, zodat je in een later stadium kunt knallen.

LANG OP DE BIKE? HET KAN COMFORTABELER!

Een lockdown. Opeens hadden we meer tijd. Deze extra tijd betekende ook dat we langer op de fiets konden zitten. Fijn!
In plaats van een rondje werden het er twee, of misschien wel drie. Verschillende lussen werden aaneen geregen om zo meer kilometers te kunnen maken. Langer fietsen is soms best even wennen,
want opeens word je geconfronteerd met ongemakkelijke zaken die je
bij je kortere rondje nooit eerder waren opgevallen. Fysioloog Wilko legt uit hoe we langer comfortabel kunnen biken.

Inhoud

Voorwoord6
UpDates8
Travel – Nassfeld en Weissensee18
Getest – Canyon Spectral:ON32
Overzicht – Bikeparken in Nederland36
Getest – Specialized Epic42
Fysio – Langer comfortabel rijden46
R&D – Goggle 2.054
Rubberfetish – Specialized Fast Trak62
Getest – Merida Big Nine 900064
UpGrades68
R&D – Sqlab zadeltest76
Interview – Tobais Woggon78
DownTime82

De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #3 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht! 

 van