30-06-2022 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Up/Down #3 2022 is uit!

Up/Down #3 2022 is verkrijgbaar en hier te bestellen! Met uiteraard heel veel verse reisverhalen, routes, nieuwtjes, reviews en interviews en andere moddervette content!

Zo nemen we je mee met voor een vette daytrip naar Spa in België in samenwerking met MTB Challenge. Ook hebben we de gaafste trails ontdekt in Brixen, Sud-Tirol. Daarnaast blikken we terug op de Up/Down lezersdag, een tof event in samenwerking met Canyon en Shimano. Verder fietsen we met Jaap van Hoof, het gezicht van Endura en Enve in Nederland. En reviewen we uiteraard weer een paar vette bikes en andere gear voor je! Check de gehele inhoud en highlights van het magazine hieronder en bestel deze in de webshop. Veel leesplezier!

Losse uitgaven van Up/Down #3 2022 bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Up/Down Mountainbike Magazine en dan ontvang je alle magazines als eerste thuis!

Spa Goud

updown#3

In de rubriek ‘MTB daytrips’ nemen we je mee op mountainbike avonturen die je binnen een dag kunt beleven. ‘s Ochtends vroeg op pad en rond het avondeten weer thuis. Deze keer reisden we af naar de Ardennen om daar het nieuwe trail center van Spa te verkennen.

Zoals we van André gewent zijn heeft hij ook een video-verslag gemaakt van zijn dagtrip, deze krijg je alvast als voorproefje!

Wil je lezen hoe we deze dag hebben ervaren? Up/Down #3 2022 is hier te verkrijgen.

Mini of maxi

updown#3

De Spectral is misschien wel de meest uitgebreide mountainbike-lijn van Canyon. 160 millimeter veerweg voor en 150 millimeter achter, een gebalanceerde geo-metrie en opties als carbon, aluminium, grote, kleine of gemixte wielen. Kortom, de keuze is enorm binnen de Spectral-familie. Toch vond Canyon nog een plekje voor een nieuwe telg, de Spectral 125. Bijna identieke geometrie, maar dan met minder veerweg. Wat je daarmee kan? We zochten het voor je uit.

Ben je nieuwsgierig naar onze bevindingen? Up/Down #3 2022 is hier te verkrijgen.

Kleurrijk trail-wapen

Blauw met gouden velgen; een beroemde combinatie in de rallysport van de nineties en een geweldige look op de nieuwe Cube Stereo 120 EX. Cube claimt dat dit, net als zijn automobiele tweelingbroer, een ongelooflijk veelzijdig model is, en dat de Stereo 120 inzetbaar is op je wekelijkse rondje Heuvelrug, maar ook tijdens meerdaagse Alpentochten. Eens zien wat hiervan klopt.

Lees hier of dat wat Cube zegt ook echt klopt. Up/Down #3 2022 is hier te verkrijgen.

Brixen

Voorjaar in Sud-Tirol. Het skiseizoen is slechts twee weken voorbij en de omgeving is wonderbaarlijk. Op de bergtoppen ligt nog een flinke laag sneeuw, maar hier in het dal bloeit de bloesem volop. De geur is zoet en de koekoek koekoekt er flink op los; zij is klaar voor het voorjaar. Wij laden onze fietsen uit, doen ons tegoed aan een heerlijk dineren duiken vroeg ons bed in zodat we morgen uitgerust aan de trails rondom Brixen kunnen beginnen.

Wil je weten hoe gaaf Brixen is? Up/Down #3 2022 is hier te verkrijgen.

Testing

Om hun samenwerking goed in te luidden hebben Shimano en Canyon in samenwerking met Up/Down Mountainbike Magazine een speciale lezersdag georganiseerd waarbij je een dag mountainbiken kon winnen, inclusief gids van Off Trails, koffie, bier en burgers en dikke platen van huisfotograaf Gijs Ferkranus.

In Up/Down #3 2022 is het verslag van deze uitermate geslaagde dag te lezen. Up/Down #3 2022 is hier te verkrijgen.

Inhoud Up/Down #3 2022

6. Voorwoord, vrienden maken
10. Up/Dates
20. Travel, Brixen
28. Getest, Canyon Spectral 125
32. Fysio, ouder worden
34. Rijtechniek, balans
38. Lezers-event, Shimano x Canyon lezersdag
46. Up/Grades
56. Getest, Cube Stereo 120
66. Samen beter worden, videoanalyse
70. Industry Rides, Jaap van Hoof
76. Daytrips, Spa
82. DownTime

 van