30-06-2023 - Mountainbiken, Magazines

Up/Down #3 2023 is nu verkrijgbaar!

Up/Down #1 2023 is vanaf vandaag verkrijgbaar en te lezen! De derde uitgave van 2023 is hier dan ook weer te bestellen, zodat je de nieuwste Up/Down meteen kunt lezen na release van het magazine. We hebben de afgelopen maanden natuurlijk weer heel veel gave trips, routes, techniek, gear, events, nieuws, reviews, interviews en andere moddervette artikelen verzameld voor jullie!

Zo nemen we jullie mee naar Skoda Titan Dessert Morocco, waarbij de bikkels de titanenstrijd zijn aangegaan. Ook hebben we de gaafste routes ontdekt voor families in Portes du Soleil. En reviewen we uiteraard weer een paar vette bikes en andere gear voor je! Check de gehele inhoud en highlights van het magazine hieronder en bestel deze in de webshop. Veel leesplezier!


Losse uitgaven van Up/Down #3 2023 bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Up/Down Mountainbike Magazine en dan ontvang je alle magazines als eerste thuis! Hieronder geven we je alvast een voorproefje van Up/Down #3 2023.

*Up/Date 03/07/2023: Door de drukte en achterstanden bij PostNL worden onze magazines in sommige gevallen te laat geleverd, het kan dus zijn dat Up/Down #3 2023 later wordt bezorgd. Onze excuses voor het ongemak, alvast veel leesplezier! 

Titanenstrijd in het zand

Škoda Titan Desert Morocco

In zes dagen fietsend 600 kilometer afleggen. Met nog eens 6000 hoogtemeters. Dat klinkt voor menigeen al als een flinke inspanning. Voeg daar nog eens een brandende zon, een zandstorm en een parcours door de Sahara aan toe, dan zullen velen je voor gek verklaren. Toch zijn er bikkels die deze titanenstrijd aangaan. Lijden en geluk ligt soms dicht bij elkaar.

Markante mountainbike

Mondraker Foxy Carbon RR

De instructievideo’s van Fabien Barel, die aan boord van zijn Mondraker fijntjes uitlegde hoe je sneller kon worden in afdalingen, hebben bij aardig wat fanatieke mountainbikers de liefde voor de sport aangewakkerd. Zo’n tien jaar later brengen we die tips in praktijk op Mondrakers nieuwe enduromachine: de Foxy Carbon.

Op de automatische piloot

Shimano’s autoshift onder de loep

Van de alle vernieuwingen in fietsenland stond het automatisch schakelen eigenlijk nergens op ons wensenlijstje. Schakelen doe je intuïtief, kost amper moeite en het punt waarop je schakelt is heel persoonlijk, niet iets wat je zomaar uit handen geeft. Toch? Echter gold dit enige decennia geleden ook voor een automatisch geschakelde auto en waar in 2010 nog vier op de vijf nieuwe auto’s handgeschakeld waren, is het aandeel van de automaat een ruime tien jaar later al opgelopen naar 53 procent. We kregen de kans om kennis te maken met Shimano’s AutoShift en Freeshift, onze vooroordelen thuis achterlatend.

Lichter en sneller

Nieuwste Specialized Levo SL legt lat hoog

Meer power, capabeler en meer fun. Met min of meer deze woorden introduceert Specialized haar nieuwe Levo SL (SuperLight). De ongemotoriseerde variant hiervan, de Stumpjumper EVO is, het zal jullie niet zijn ontgaan, al jaren favoriet als een van de meest veelzijdige trailbikes. De Levo SL heeft een lichte motor. En dat creëert extra mogelijkheden.

Fiets, familie & vakantie

Portes du Soleil

Misschien fiets jij graag en heb je een partner die dat ook graag doet. Mazzelaar. Of heb je een of meerdere kids die je ook wel op een fiets ziet zitten. Of niet. Misschien ziet jouw partner of gezin jouw mountainbike wel als hun grootste concurrent als het om tijd en aandacht gaat. Hoe dan ook, er komt een moment dat je met je gezin op vakantie wil en wat is er mooier dan een combinatie maken van fietsen en familie? Wij onderzochten het Portes du Soleil-gebied op alle mogelijkheden voor families.

Navigeren

Hoe vind je singletrack-goud?

Wanneer je mountainbike-avonturen over de grens opzoekt, gelden er andere regels. Niet alleen met betrekking tot de wet, maar ook als het gaat om het vinden van goede trails. In het georganiseerde Nederland, waar elke trail een naam en nummer heeft gekregen, is het lastig om nieuwe of onontdekte trails te vinden. Die ontdekkingstocht is in veel landen om ons heen nog steeds zeer goed mogelijk en in combinatie met de informatie die online te vinden is kun je vanuit huis al een behoorlijk goede planning en inschatting maken van hoe tof die trails mogelijk zijn. Op deze manier kun je je zuinig opgebouwde tegoed aan vakantiedagen wijden aan het rijden van hopelijk de beste trails. We leggen je uit hoe je de zoektocht aanpakt.


Inhoudsopgave Up/Down

8. Voorwoord
10. Up/Dates
18. Travel Skoda Titan Dessert Race
28. Getest – Mondraker Foxy Carbon RR
34. Training – Shimano Autoshift
44. Getest – Specialized Levo SL
52. Up/Grades
62. Techniek – Familievakantie
72. Navigatie – Routes verkennen
82. DownTime

De nieuwe Up/Down #3 2023 is verkrijgbaar in de SOUL WEBSHOP!

*Up/Date 03/07/2023: Door de drukte en achterstanden bij PostNL worden onze magazines in sommige gevallen te laat geleverd, het kan dus zijn dat Up/Down #3 2023 later wordt bezorgd. Onze excuses voor het ongemak, alvast veel leesplezier! 


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van