06-11-2020 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #4 2020 is nu verkrijgbaar

Up/Down #4 is uit! Voor deze editie mochten we weer op pad voor een dikke travelstory in de Zwitserse alpen. Ook leren we je hoe je je bochten nog beter kan maken, en leren we hoe we nog beter op onze MTB kunnen zitten. Daarnaast testen we een paar vette bikes en hebben we een aantal toffe interviews. Ben jij nog geen abonnee en ligt hij daarom nog niet op de mat? Bestel de losse editie dan snel in onze webshop! Bekijk hier een voorproefje van Up/Down #4 2020 om alvast in de stemming te komen. Veel leesplezier!

Voorkom blessures door een passende cranklengte

In de vorige uitgave kwam voorbij hoe je comfortabel op je bike kan zitten als je lange ritten gaat maken. Deze adviezen gingen over de kleine aanpassingen die je ter plekke aan de bike kunt doen en hoe lichaamshouding hier van invloed op kan zijn. Maar er is natuurlijk meer mogelijk. Naast de juiste framemaat en de juiste zadelhoogte vormen de lengte en bouw van de crank punten van aandacht. Fysiotherapeut Wilko leidt ons deze keer door de wondere wereld van cranks. 

Waar ik even geen moeder was

Vanuit de sprookjesachtige boomgaarden nabij het hotel duikt gids Tobias soepel de trail in, Gijs en ik volgen hem op de voet. Hoewel, Tobias rijdt een stuk relaxter deze toch best steile en technisch trails in dan ik dat doe. Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat ik voor het laatst wat serieuzere trails reed, en dat deed ik al wat voorzichtig, aangezien ik met z’n tweetjes reed: ik en de baby in mijn buik. Nu, twee jaar later, werd het wel weer eens tijd voor deze mama om fijne trails over de grens op te zoeken. Hoewel Tobias het wel iets subtieler op mag bouwen… 

Trail-speurneus

De Duitse Steffi Marth heeft een bijzonder baantje, zij is als Komoot-ambassadrice verantwoordelijk voor het vastleggen van de meest bijzondere mountainbiketrails. Samen met vele andere ambassadeurs zorgt zij ervoor dat Komoot niet alleen vol staat met reguliere routes, voor reguliere gebruikers zoals jij en wij, maar ook met bijzondere en inspirerende routes die niet zo vanzelfsprekend zijn. Tijdens het rijden zorgt Steffi bovendien voor dikke platen, zodat je middels de highlights op de route vooraf al een beetje voorpret hebt. Wij belden met Steffi om te vragen wat hier allemaal bij komt kijken.

Inhoud
Voorwoord6
UpDates8
Travel – Natz Schabes18
Getest – Canyon Strive 9.030
Ryan Leech – Bochtenwerk34
Interview – Fabio Wibmer38
Travel – Stoneman Glaciara42
Rubberfetish – SuperSchwalbe48
Interview – Steffi Marth54
Fysio – De trapsas64
UpGrades68
Travel – Davos76
DownTime82
 van