01-09-2022 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Up/Down #4 2022 is verkrijgbaar!

Up/Down #4 2022 is verkrijgbaar en hier te bestellen! Een uitgave vol met gave biketrips, routes, techniek, gear, events, nieuws, reviews, interviews en andere moddervette MTB content!

We nemen je mee voor een moddervette daytrip waar we het trailpark van Winterberg verkennen met Andre van MTB Challenge! Ook razen we over de vetste trails van Brixenta! Daarnaast brengen we verslag uit van de BEMC race, een uitdagende mountainbike marathon, volledig in Up/Down-stijl! We spraken en reden met Ash Smith, de Stone King organisator die ons alles vertelde over de beruchte Stone King Rally. En natuurlijk reviewen we in Up/Down #4 2022 uiteraard een paar vette bikes en andere gear voor je! Check de gehele inhoud en de vette highlights video van het magazine hieronder en bestel deze in de webshop. Veel leesplezier! Bestel Up/Down #4 2022 hier!

Losse uitgaven van Up/Down #4 2022 bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Up/Down Mountainbike Magazine en dan ontvang je alle magazines als eerste thuis!


BEMC: Mountainbikemarathon in UP/DOWN stijl! 

Bij Up/Down zijn we allemaal fanatiek mountainbiker, al gaat de voorkeur van vrijwel iedereen uit naar de categorieën enduro en trail. Over deelname aan een meerdaagse mtb-marathon waren we wat sceptisch, maar toen we het parcours van de Belgian Mountainbike Challenge bekeken kwamen we tot de conclusie dat deze meerdaagse race serieus ruige trails bevatte die we ook als trailrijder graag zouden rijden! 

Ben je nieuwsgierig naar de BeMC mtb-marathon? Lees het in de nieuwe Up/Down #4 2022! Up/Down #4 2022 is hier te verkrijgen.


Rijtechniek – MT5 versus de MT7 Pro 

Magura’s “gravity oriented” rem-duel 

De remmen van Magura zijn sinds de introductie van hun hydraulische velgremmen niet meer weg te denken uit de mountainbikesport. Het merk uit Hülmen heeft op componenten-gebied een naam hoog te houden en vormt al jaren een mooi alternatief voor de geijkte merken. Toen ze ons vroegen of wij twee van hun “gravity oriented” remmen wilden testen twijfelden we dan ook geen moment, we zetten meteen de gereedschapskist klaar. 

In Up/Down #4 2022 zijn onze bevindingen die uit de remtest gekomen zijn te lezen. Up/Down #4 2022 is hier te verkrijgen.


Daytrips – Trailpark Winterberg

Tijdens onze mountainbike-dagtrips zoeken we uit welke bestemmingen, net over de grens, geschikt zijn om voor een dag te bezoeken. Het trailpark van Winterberg ligt letterlijk aan de overkant van bikepark Winterberg. Het bikepark is door elke zichzelf respecterende mountainbiker uiteraard al een keer afgevinkt, maar het trailpark lijkt minder druk bezocht. Wij vroegen ons af: is een dagje trailpark ook de moeite? 

Wil je weten hoe gaaf Trailpark Winterberg is? Lees het in de nieuwe Up/Down #4 2022! Up/Down #4 2022 is hier te verkrijgen.


Brixental: Fleckalmtrail en Suntrail

Het is nog niet zo lang geleden dat de hele fietsbranche aanwezig was op de Fleckalmtrail. De Eurobike Demo Days, dagen waarop journalisten de nieuwste modellen in de fietsbranche konden testen, stonden rood omcirkeld in de agenda’s. Momenteel gaat het er hier wat rustiger aan toe, maar de trails in het Brixental zijn nog steeds even goed. Wij nemen twee routes in de regio onder de loep. 

Ben je nieuwsgierig naar onze bevindingen? Lees het in de nieuwe Up/Down #4 2022! Up/Down #4 2022 is hier te verkrijgen.


Meer dan een nieuwe route: Stone King Rally

In gesprek met Ash Smith 

Up/Down #4 2022

Het is nog niet zo lang geleden dat de hele fietsbranche aanwezig was op de Fleckalmtrail. De Eurobike Demo Days, dagen waarop journalisten de nieuwste modellen in de fietsbranche konden testen, stonden rood omcirkeld in de agenda’s. Momenteel gaat het er hier wat rustiger aan toe, maar de trails in het Brixental zijn nog steeds even goed. Wij nemen twee routes in de regio onder de loep. 

Lees het hele verslag van deze moddervette mountainbike marathon de nieuwe Up/Down #4 2022! Up/Down #4 2022 is hier te verkrijgen.


Inhoud Up/Down #4 2022

6. Voorwoord
8. Up/Dates
20. Travel: Brixental 
26. Mountainbikemarathon
32. Rijtechniek
36. Techniek 
40. Daytrip Winterberg 
46. Getest: Rockshox 2023 
56. Getest: Giant Anthem 
64. Up/Grades 
72: Getest: Specialized Epic 
74. Industry Ride
82. Down/Time 

 van