26-10-2022 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Up/Down #5 2022 is uit!

Up/Down #5 2022 is verkrijgbaar en hier te bestellen! Met uiteraard heel veel verse reisverhalen, routes, nieuwtjes, reviews en interviews en andere moddervette content!

Up/Down #5 2022

We nemen je mee voor een vette daytrip naar het jonge Green Hill Bikepark in Sauerland, om te zien of de hype werkelijkheid is. Ook ontdekken we drie gebieden in het mooie Zwitserland, met elk een eigen mountainbike-karakter.  Daarnaast een episch avontuur door het schitterende herfstlandschap van Lapland. En zijn we afgereisd naar naar de Dolomieten, één van de mooiste berglandschappen ter wereld om Sella Ronda en Bikepark Kronplatz te verkennen op de mountainbije. Verder fietsen we een rondje met Bart van den Biggelaar, voor een interview met de commercieel directeur van het bedrijf achter Cube NL. En reviewen we uiteraard weer een paar vette bikes en andere gear voor je! Check de gehele inhoud en vette highlights video van het magazine hieronder. Veel lees en kijk plezier!

Losse uitgaven van Up/Down #5 2022 bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Up/Down Mountainbike Magazine en dan ontvang je alle magazines als eerste thuis!

Reisverhaal – Zwitserland

Stoke in der Schweiz

Up/Down #5 2022

Goedkoop is het niet, maar Zwitserland heeft de doorgewinterde mountainbiker veel te bieden. Heb je interesse, maar ben je nog onbekend met het biken in Zwitserland? Dan word je waarschijnlijk geconfronteerd met zo veel opties, dat een zekere mate van keuzestress als snel om de hoek komt kijken. We helpen je vast en reduceren de opties tot de bestemmingen Laax, Zermatt en Adelboden, drie gebieden met elk een eigen mountainbike-karakter.

Industry Ride – Oneway or another

Een rondje Bergschenhoek met Bart van den Biggelaar

Up/Down #5 2022

Oneway is geen naam die bij iedereen een belletje doet rinkelen, maar met Cube NL is iedereen bekend. Bart van den Biggelaar is commercieel directeur van het bedrijf achter Cube NL en is de man waar het allemaal om draait tijdens deze regenachtige Industry Ride.

Getest Kona Honzo ESD

Extra Slack oude

Up/Down #5 2022

De titel van dit artikel is tevens de naam van de Kona Honzo ESD, een hardtail met flink wat trail-aspiraties. De Honzo gaat als model inmiddels flink wat jaren mee en liet al eerder zien dat je met de juiste geometrie ook prima zonder achtervering kan. Met de ESD doet Kona hier nog een schepje bovenop door een nog meer slacke geometrie toe te passen, wat de bike nog meer capaciteiten zou moeten geven. Maar wanneer wordt het te veel? Pascal Wesseling zocht het uit en ging op pad met deze Honzo.

Reisverhaal – Greenhill Bikepark

Is the hype real?

Up/Down #5 2022

Greenhill is het jongste bikepark in de regio Sauerland, waar ook grote namen als Winterberg en Willingen liggen. Maar Greenhill lijkt zich daar prima mee te kunnen meten, want sinds de grote opening staan de mediafeeds vol met laaiend enthousiaste reacties over het park. Met een flinke dosis nieuwsgierigheid en een beetje FOMO reizen we af naar Schmallenberg om te zien of de hype werkelijkheid is.

Inhoud Up/Down #5 2022

6. Voorwoord, avontuurlijke tijden
10. Up/Dates
20. Reisverhaal, Zwitserland
30. Industry Ride, Bart van den Biggelaar
36. Reisverhaal, Finland
44. Rijtechniek, remmen
48. Up/Grades
64. Reisverhaal, Dolomieten
68. Voeding, afvallen
72. Getest, Kona Honzo ESC
76. Daytrips, Green Hill Bikepark
82. DownTime


Up/Down #5 2022 is verkrijgbaar en hier te bestellen! Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van