31-08-2021 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Up/Down Mountainbike Magazine #3 2021 is nu uit!

Up/Down #3 2021 is uit! Het nieuwe magazine is vanaf vandaag 31/08/2021 verkrijgbaar en te bestellen in de Soul Webshop!

In deze editie van Up/Down weer genoeg leesvoer voor de mountainbike fan. Of je opzoek bent naar een nieuw uitdagend parcours of een klassiek parcours die een make-over is ondergaan, je leest het hier. In Arnhem worden de grenzen opgezocht, letterlijk en figuurlijk, door een groep freeride-mountainbikers. Ook nemen we het vernieuwde mountainbikeparcours van Spaarnwoude onder loep en waarom een parcours upgraden soms nodig is. In deze editie testen we ook weer een aantal nieuwe mountainbikes. Zo komen we meer te weten over de opnieuw geëvolueerde Cannondale Jekyll en wordt de Specialized Turbo Levo E-mountainbike uitgetest in de Alpen. Dit en nog veel meer in Up/Down #3 2021.

Losse uitgaven van Up/Down Magazine bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Up/Down Magazine lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Up/Down Magazine en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus. Hieronder geven we je alvast een voorproefje van Up/Dow #3 2021:

INHOUD Up/Down Magazine #3 2021

p.6 Voorwoord: Opnieuw Verliefd
p.8 Up/Dates
p.16 Travel: Grote Vakantie
p.24 Getest: Cube Stereo Hybrid 140 
p.28 Rubberfetish: Specialized Renegade 
p.30 Training: Een Maand Als Prof 
p.38 Column: Het Leven Van Een Gids
p.40 Travel: Grenzen Verleggen
p.50 UpGrades: Product Reviews
p.66 Techniek: Wielen
p.70 Getest: Specialized Turbo Levo 
p.74 Behind The Trials: Spaarnwoude 
p.78 UpGrades
p.82 DownTime

Cube Reaction Hybrid Performance 500

Cube’s mountainbikes komen vaak met lange namen, deze Stereo Hybrid 140 HPC Action Team 625 Kiox is daar geen uitzondering op. De trail- annex all mountain-bike zorgt met zijn elektronische ondersteuning dat je net zo eenvoudig klimt als stijgt. Met zijn luxe opbouw valt hij in het hogere prijssegment. En hoe dat rijdt? We stuurden redacteur Bas Schuiten een ruime maand op pad. 

Een maand als prof

Reizen, lekker veel sporten en buiten zijn. Aandacht, euforie, en dik materiaal. Het leven van een professioneel mountainbiker lijkt er één om jaloers op te zijn. Maar als we even verder kijken dan de roze stofwolk, dan weten we ook wel dat achter elke getrapte wattage uren aan training zitten. Dus om dat te ervaren ging André Deunhouwer de uitdaging aan om een maand als prof te trainen en te leven.  

Grenzen verleggen

We gaan ongeveer twintig jaar terug in de tijd. Vrienden die elkaar kennen van het snowboarden komen in aanraking met het freeride-mountainbiken, wat in Nederland nog in de kinderschoenen staat. In plaats van zo hard mogelijk door het bos racen focussen zij zich op spannende tricks en het rijden van technisch uitdagend terrein. Dankzij een connectie met een vooruitstrevende fietsenmaker die geschikte mountainbikes verkoopt, verleggen ze hun grenzen door zo veel mogelijk airtime op te zoeken. Net over de grens nabij Arnhem stuit de groep op een oude betonnen pijler, hier kunnen ze naar hartenlust dikke drop-offs oefenen. Tot ze doorkrijgen dat de dichtbegroeide geul erachter sporen van een oud pad vertoont. 


Losse uitgaven van Up/Down Magazine bestel je natuurlijk heel eenvoudig in onze webshop. Digitale uitgaven van Up/Down Magazine lees je in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer meer missen? Word dan abonnee van Up/Down Magazine en ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus.

 van