31-03-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Update: Indian Pacific Wheel Race in rouw na het ongeluk van Mike Hall

Gister berichtten wij nog over de mooie sprint naar de finish waar Mike Hall en Kristoff Allegaert zich in bevonden. Helaas is ons vandaag het treurige nieuws ter oren gekomen over het fatale ongeluk van Mike Hall.

De Britse deelnemer is omstreeks 6:20 lokale tijd om het leven gekomen tijdens een botsing met een auto op de Monaro snelweg ten zuiden van Canberra. Volgens de politie sergeant Chris Meagher wijst het erop dat Mike Hall op slag dood was.

Omstreeks 1 uur lokale tijd bracht de organisatie een bericht naar buiten dat de Indian Pacific Wheel Race met onmiddellijke ingang stopgezet was. “Wij spannen ons zo hard mogelijk in alle deelnemers zo snel mogelijk te informeren over de situatie. ” Aldus de organisatie.

Vier uur later heeft de organisatie bevestigd dat de fietser inderdaad Mike Hall was. “Onze diepste medeleven gaat uit naar Mike’s familie en iedereen die hem kon. Mike zal zwaar gemist worden.”

Mike Hall werd gezien als een van de beste ultra-endurance fietsers en houdt het record voor de snelste Trans Am en Tour Divide bikepacking finishes. Daarnaast is hij de oprichter van de Transcontinental race in Europa. Op zondag zal er een herdenkingsrit gereden worden in Sydney.

Om de familie van Mike Hall te steunen gedurende deze moeilijke tijd is er een crowdfunding actie opgezet. Het geld zal naar Mike’s moeder gaan om de komende kosten te kunnen dekken.

Bron: Cyclingtips


Wij van Wielrenblad willen via deze wijze de familie, geliefden en vrienden sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Dat hij maar oneindige ritten mag rijden.

 van