30-04-2015 - Skiën, Nieuws

Update: Jamie Crane-Mauzy ontwaakt uit coma

Onlangs informeerden we jullie, dat freeskiester Jamie Crane-Mauzy in coma was beland, bij haar poging tot een double flat tijdens de World Skiing Invitational in Whistler BC. Gelukkig is Jamie uit deze coma ontwaakt en horen we alweer positieve geluiden over haar herstel.

Op de Facebook van haar moeder: Fruit Crane-Mauzy komen dagelijks updates over het herstel van de 22-jarige Amerikaanse. Hier de laatste update:

Er is opnieuw zoveel gebeurd sinds gisteren. Ik kan het nauwelijks allemaal bijbenen. We zijn naar een andere afdeling verhuisd voor de revalidatie. Ik was erg ongerust. Zoals jullie allemaal weten ben ik heel erg betrokken, deskundig en geleid door mijn moederinstinct en weet ik dat wat wij doen als familie een wonderlijk effect heeft op Jamie’s herstel. Ik was dus nogal ongerust om de staf te overtuigen over de manier waarop wij dingen doen en dat we een team en bondgenoten zijn. Ik wilde er zeker van zijn dat niemand de machtsstrijd met mij aan zou gaan of mij een bemoeizuchtige moeder zou vinden. Het is net kunst en moet uiterst voorzichtig behandeld worden. Tot zover werkte het verplegende personeel, haar casemanager, de pt, ot, dr, de maatschappelijke werkers en de neuropsycholoog allemaal perfect mee. De enige die hier een zware kluit aan had was Jamie’s logopedist, die mij in eerste instantie zeker als bemoeizuchtige moeder zag en zich door Jamie buitengesloten voelde. Maar ik hoop en geloof zeker dat ze hiervan terugkomt. Ik wil haar zeker nog een kans geven. Ze moet begrijpen dat wanneer je in minder dan 24 uur al die verschillende verzorgers leert kennen, die allemaal hun oefeningen willen doen, Jamie aan het eind van de dag uitgeput is. Als Jamie niet met deze logopedist aan het werk kan, zijn er gelukkig nog drie andere.

Hoe dan ook – Wat Jamie heeft bereikt sinds we hier zijn.
Gisterochtend hebben we twee uur buiten doorgebracht, we zijn naar een brug gegaan en hebben “Pooh sticks” met haar gespeeld. Vervolgens deed ze bij een fontein haar voeten uit de stoel en dipte deze heel even in het water, toen ging ze achterover leunen voor een klein dutje in de zon. Later gingen zij en jeanee (zusje) even knuffelen. Ook moest ze even naar de badkamer, dus gooide ze haar voeten uit bed die op de vloer neerplofte, geen pijn. Phew!
Gisternacht heeft Jamie GELEZEN!!! Niet veel, maar zo gemakkelijk and duidelijk als het maar kon las ze een paar zinnetjes uit “the secret garden”. Daarna heb ik nog ruim drie kwartier voorgelezen en ze genoot er zichtbaar van. We hebben ook nog samen Friends gekeken. Jamie lachte om alle grappige stukjes. Daarna vertelde ze Jaja, Jeanee en mij nog verhalen. Ze vertelde ons dat ze de “doodskist” verlaten had en veel leuke dingen gaat doen. Ze was ook erg bezorgd dat niemand dacht dat ze dom is. Ze dacht zelfs even dat ze haar hersens normaal kon laten functioneren, maar ze weet dat ze het kan en dat ze absoluut fantastisch bezig is! Ze had een aantal zeer goede nachtrusten gevolgd door rusteloosheid. Ze was angstig en enthousiast voor vandaag. Niet zozeer voor de leuke dingen van vandaag, maar voor het lopen over de gang, zonder begeleiding van mij aan der linker hand en de steun van een riem. Maar toen opeens liep Jamie 20 feet. Haar grijns op der gezicht na afloop…  ONBETAALBAAR!!!

 van