23-06-2011 - Windsurfen, Nieuws

PWA Aruba Hi-Winds

Grand Slam op Aruba bij de Aruba Hi-Winds 2011 met een Belg in de spotlights. De naam Steven van Broeckhoven uit België, ook bekend als winnaar van de PWA Freestyle in Podersdorf, wint deze Grand Slam! De winnares hier op de Hi-Winds is de local Sarah-Quita Offringa, die weer uitstekend gepresteerd heeft.

Dag 4 – Finale!

De Belgische freestyle maestro Steven van Broeckhoven en de Caribische koningin Sarah-Quita Offringa staan aan de top!

Deze vierde dag markeerde de laatste dag van de PWA Aruba Hi-Winds. Na het verslaan van ‘Gollito’ Estredo werd Kiri Thode nu Van Broeckhoven’s aartsrivaal. Een zacht windje met af en toe een vlaag van 20 knopen was in het voordeel voor de wendbare Thode. Steven verwisselde zijn zeil voor een grotere zodat hij er zeker van was voor voldoende wind in zijn zeil. Kiri begon met een clean switch Chachoo en en dubbele Flaka, maar Steven wachtte op hardere windvlagen wat hem aan de macht bracht voor het voltooien van een enorme Culo en een Burner. Het kwam neer op de tactieken van de riders en hielden beide een oog op de klok en op de windvlagen. Hierbij is Steven erin geslaagd de heat te winnen van Kiri Thode waarbij hij de kroon mag dragen van winnaar PWA Aruba Hi-Winds. Gefeliciteerd Steven!

Bekijk hier de battle!

“I was quite nervous and I had to wait all day for my heat. The wind was really gusty and we had to time our moves to perfection, it is really crazy I just did my thing; I knew the judges really like the big moves so I tried make every move as high as possible. I am really happy and I am looking forward to the next event.” aldus Van Broeckhoven.


Voor de zesde keer speelt het verhaal zich af tussen Sarah-Quita Offringa en Laure Treboux. Treboux laat zich niet kennen en geeft niet op maar uiteindelijk is het toch Offringa die de jury net iets beter weet te beïnvloeden door haar tricks op volle snelheid uit te voeren.Dag 3 – Eindelijk zoals het hoort te zijn

Met zonovergoten, kristal helder water en een briesje wind zijn de condities zoals het hoort te zijn hier op de PWA Aruba Hi-Winds. Aan het einde van deze dag zijn de winnaars van deze single eliminatie ronde onze trotse zuiderbuur Steven van Broeckhoven (mannen) en local Sarah-Quita Offringa (vrouwen).

In de winnaars finale van vandaag was het een strijdlustig gevecht tussen Steven van Broeckhoven en Jose ‘Gollito’ Estredo. Steven opende de strijd met een Funnel, die werd verbeterd door Gollito met een dubbele. Ze begonnen aan een spel waar het een-op-een en recht toe, recht aan gaat. Steven onderscheidde zich met een enorme Kono, waar Gollito antwoordde met een Spock Culo en een Burner 900 op volle snelheid. Het was oog om oog, tand om tand, tussen deze twee freestylers. Maar uiteindelijk besloot de jury toch net aan dat Van Broeckhoven wordt bekroond tot de winnaar. Fantastisch weer Steven!

Bij de vrouwen is het duo weer terug op het water. Het zijn Sarah-Quita Offringa en Laure Treboux die er weer om gaan vechten. In de opening van de heat hadden beide dames moeite met het landen van hun moves. Maar hoe dan ook na de minuten passeerden gaat het voor Sarah aardig relaxed en doet haar routine van tricks die ze perfect land. De stijlvolle Treboux laat zich er niet bij zitten en bijt terug met een One-handed e-slider en een switch Kono, maar het was al te laat. Sarah is vandaag bekroond tot de winnares.

Check via deze link de video hoe de strijden eraan toegingen.


Dag 2 – Donkere wolken bezorgen weer uitstel

Vandaag was de tweede dag in de freestyle discipline bij het PWA-event op Aruba. Gedurende deze twee dagen was de wind niet geschikt om alle heats uit te laten varen. Het wedstrijdgebied ligt op ongeveer 300 meter vanaf de kant dus de jury zit op bootjes. Er kwamen enorme donkere storm wolken boven het wedstrijdgebied hangen wat er niet echt vriendelijke uitzag maar wel wat wind opleverde. Maar het werd een teleurstelling. De eerste heat werd al twee keer gestart, maar ook twee keer afgelast door het verdwijnen van de wind.

Alle hoop wéér gevestigd op morgen.


Dag 1 – Een stop van de eerste dag

De Aruba Hi-Winds werd geopend met een bewolkte lucht en een zacht offshore briesje waardoor een ontspannen sfeertje creëerde bij de registratie van de riders. Naarmate de ochtend vorderde wachten 42 mannen en 8 vrouwen geduldig op verdwijning van de wolken en toenemende wind.

Na een poging om een start te maken besloot de crew van PWA om de heats toch te stoppen. Er was af en toe een windvlaag en de condities waren onvoldoende om deze dag door te laten gaan.

 van