14-03-2016 - Surfen, Nieuws

Update Quiksilver Gold Coast Pro round 2

Dit weekend hervatte de Gold Coast Pro. In de eliminatie ronde moesten de surfers die zich niet direct hadden geplaatst voor de derde ronde het tegen elkaar opnemen. Ondanks de stormachtige zee en regen ging het event gewoon van start en werden de eerste 10 heats gesurft. De uitslagen uit ronde twee zorgde voor verrassingen. 

Adriano de Souza opende de tweede ronde met een overwinning op de Quiksilver Trials winnaar Wade Carmichael. De Australiër had geen antwoord op de twee solide scores van de Souza. De Braziliaan kwalificeerde zich met een score van 15.30 tegenover 11.00 voor de derde ronde.

JULIAN WILSON (AUS) ELIMINATED IN ROUND 2 OF THE QUIKSILVER PRO GOLD COAST

In heat twee wist Sebastian Zietz op het laatste moment de overwinning voor de neus van Julian Wilson te grijpen. Met een buzzer-beater ride wist hij een score van 7.60 neer te zetten. Met een nipte overwinning van slechts 1,23 punten verschil ging Zietz door naar de derde ronde en eindigde de runner-up van vorig jaar Julian Wilson op een vijfentwintigste plaats in het toernooi.

Stuart Kennedy, die in het toernooi de geblesseerde Bede Durbidge vervangt, wist de grootste verrassing van de dag neer te zetten. In heat 3 wist hij elfvoudig wereldkampioen uit het toernooi te elimineren. Kennedy wist op een prachtige golf drie fantastische turns neer te zetten, dit leverde hem een 9.50 op. Kelly Slater, die het zelfde board onder zijn voeten had, wist geen goede score te noteren waardoor Slater op 2.63 punten achter Kennedy eindigde.

STU KENNEDY (AUS) WINNING ROUND 2 QUIKSILVER PRO GOLD COAST

Ryan Callinan versloeg Jordy Smith in heat 5. De Zuid-Afrikaan, die vorig jaar geplaagd werd door blessures, kwam niet verder dan 12.00. Hij kwam hiermee ruim tekort om de sterke score van de rookie te verbeteren. Naast Ryan Callinan wisten de rookies Conner Coffin en Kanoa Igarashi respectievelijk Kai Otton en Keanu Asing te verslaan.

John John Florence moest in zijn heat af te rekenen met Davey Cathels. Cathels wist het lang spannend te houden maar kon niet voorkomen dat Florence er met de overwinning van door ging. Florence noteerde een gezamelijke score van 14.36.

Adrian Buchan, Kanoa Igarashi, Jadson Andre, Josh Kerr, Caio Ibelli en Kolohe Andino wisten ook de derde ronde te bereiken.

Heeft u de eerste ronde gemist lees dan hier het verslag. Voor meer highlights, nieuws en de livestream van het evenement  kunt u terecht op de website van de World Surf League.

 

(FOTO CREDIT : © WSL/ Cestari)

 van