01-03-2013 - Mountainbiken, Nieuws

UP/DOWN #1 2013 is uit!

Lang verwacht en vandaag gekomen: de nieuwe Up/Down ligt nu in de winkel en bij abonnees thuis. In dit nummer een vergelijking van drie fietsen met drie verschillende wielmaten. Want welke wielmaat is nu geschikt voor welk type rijder? Natuurlijk doen we dit op een Up/Down manier. Wij hebben gekeken wat de fiets deed bij het versnellen, doorrollen, gooien en smijten in bochten, klimmen en dalen en in nog meer situaties. Wordt het de medium 26”, large 27,5” of toch extra large 29”?

Whiskey en flowy trails in Schotland
Voor een reisverhaal zijn we naar Schotland gegaan. Net als dat je Whiskey moet leren drinken zal je van Schotland moeten leren houden. De trails zijn, zelfs als het nat is, ‘world class’ en zeer de moeite waard. Een vergelijking met Nieuw-Zeeland en Noorwegen is al snel gemaakt en dat enkel een kort boottochtje verwijderd van Nederland. Je leest er alles over en we geven enkele praktische tips voor het bezoek.

 

 

 

 

 

 

Salva di Val Gardena, Südtirol: een roep om meer
Südtirol klinkt misschien Oostenrijks, maar ligt in Italië. In de nazomer hebben we gemountainbiked vanuit het dal waar Selva di Val Gardena ligt. Het doel van de trip? Volgens architect Le Corbusier zijn de Dolomieten het mooiste natuurlijke bouwwerk van de wereld. Dit wilden wij natuurlijk meemaken, het gebergte werd drie dagen lang onze speelplaats.

 

Foto rechts: Flowy trails in Schotland. Foto links: De bergkammen van de Dolomieten in Südtirol

Biketuning met Sander Gijs
Na de winter is het tijd voor een verdiende opknapbeurt en onderhoud van je fiets. In zes pagina’s staat precies beschreven hoe je je bike finetuned voor het nieuwe seizoen. Sander Gijs, Neerlands bekendste mecanicien uit het mountainbikewereldje weet precies hoe je dit het beste aan kunt pakken en de foto’s  bij het artikel maken het duidelijk en makkelijk te volgen.

 

 

 

 

 

Onze Fox voorvork is voorzien van een open brug aan de achterzijde. Wij geven tips om vuil en stof geen kans te geven én om schade bij afspuiten van de fiets te voorkomen.

Ook al is dit nog niet alles, het lijkt ons meer dan genoeg om ervoor te zorgen dat jullie zin krijgen in het lezen van het nieuwe nummer. Nog geen abonnee? Word abonnee en kies uit een van de gave welkomstcadeau’s! Hoef je ook niet meer naar de kiosk voor je favoriete mountainbike magazine. Dat scheelt weer. Een los nummer kan je natuurlijk ook online bestellen in de Soul webshop.

 van