26-02-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #1 2018

De nieuwste Up/Down van 2018, vers van de pers en net voor de Bikemotion. Dit nummer staat dit keer ook weer bomvol mountainbike actie en is vanaf deze week te krijgen in de SOUL Kiosk app, de betere boekhandel en op de SOUL Webshop. Geen nummer van Up/Down meer missen? Word voor het gemak abonnee

Hieronder vind je alvast een preview van Up/Down #1 2018. Routes, tips, passeren weer allemaal de revue in dit nummer.

Vanaf 1 maart is het Up/Down leverbaar en verkrijgbaar. 

Leer pompen en alle trails zijn flowy

Afgelopen jaar heeft Lee McCormack zijn kennis omtrent basic bikeskills met ons gedeeld. Ook dit jaar maakt hij ons wat bike-wijzer. In deze uitgave neemt hij ons mee de diepte in aangaande pomptechniek. Lee zou Lee niet zijn als hij daar geen eigenzinnige visie op had. Om in de woorden van Danzel te blijven: ‘Don’t you know, pump it up, you got to pump it up’.

Fitter naast je fiets: Adem in

Vanaf het eerste tot het laatste moment van je leven is er een activiteit die er altijd is: ademhaling, of beter gezegd gaswisseling. Het inademen van zuurstof, het uitademen van koolstofdioxide. Zeker bij het fietsen is een efficiënte ademhaling essentieel; hoe meer zuur- stof je kunt opnemen, hoe beter de verbranding van glucose en vet zal zijn. En hoe harder je zult knallen over je parcours.

Anti-routeTM Reichswald Nijmegen

Na het lezen van de diverse Anti-routes in Up/Down vond Frits Verheggen het de hoogste tijd ons eens uit te nodigen op zijn favoriete trails rondom Malden, waar hij is opgegroeid. Tien jaar geleden begon hij met biken en in de tussentijd ontwikkelde hij zich tot een heuse trail-strijder. Samen met zijn broer Joep heeft hij vele uren geïnvesteerd om de mooiste trails aan elkaar te lussen om zo veel mogelijk snelle en technische parcoursen te kunnen rijden.

De weg naar de volgende generatie trials in Nederland

We worden maar verwend met alle nieuwe routes in Nederland. Voorheen spraken we al over 2.0-trails, mountainbikeroutes die in een andere vorm werden gegoten dan hun voorgangers. Fijne flowy singletracks die lekker rollen en duurzaam zijn. De oude rechttoe rechtaan mountainbikeroutes over karrenpaden die we trails 1.0 noemen, ze lijken voorgoed tot het verleden te behoren, aangezien veel van de parcoursen inmiddels een upgrade hebben gekregen of dit op de planning hebben staan. Maar, er is ook een ander geluid te horen over deze 2.0-trails.

De volledige editie van Up/Down #1 2018 bestaat uit:

8 Coverstory

10 Up/Dates

14 Lee McCormack leer pompen

18 Travel MT Ventoux

24 Fitter naast je fiets: Adem in

28 Getest: Canyon Spectral & Torque

32 Lang, langer, pole

34 Dutch Pedelers

36 Anti-Route: reichswald Nijmegen

40 Retro Vélo II GT Zaskar Le

46 How to Bunnyhop

48 Up/Grades

54 Getest: Cannondale Jekyll

64 Trials 2.0

72 Travel: Tramin


Wil je meer lezen ? Bestel dan de nieuwe UP/DOWN #1 snel in de SOUL Webshop of neem een abonnement en kies ervoor om dit magazine ook op de deurmat te ontvangen. Met een abonnement op geniet je naast het laatste nieuws, de vetste trips en beste gear als eerste op je mat van nog meer voordelen. 

 van