26-02-2018 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #1 2018

De nieuwste Up/Down van 2018, vers van de pers en net voor de Bikemotion. Dit nummer staat dit keer ook weer bomvol mountainbike actie en is vanaf deze week te krijgen in de SOUL Kiosk app, de betere boekhandel en op de SOUL Webshop. Geen nummer van Up/Down meer missen? Word voor het gemak abonnee

Hieronder vind je alvast een preview van Up/Down #1 2018. Routes, tips, passeren weer allemaal de revue in dit nummer.

Vanaf 1 maart is het Up/Down leverbaar en verkrijgbaar. 

Leer pompen en alle trails zijn flowy

Afgelopen jaar heeft Lee McCormack zijn kennis omtrent basic bikeskills met ons gedeeld. Ook dit jaar maakt hij ons wat bike-wijzer. In deze uitgave neemt hij ons mee de diepte in aangaande pomptechniek. Lee zou Lee niet zijn als hij daar geen eigenzinnige visie op had. Om in de woorden van Danzel te blijven: ‘Don’t you know, pump it up, you got to pump it up’.

Fitter naast je fiets: Adem in

Vanaf het eerste tot het laatste moment van je leven is er een activiteit die er altijd is: ademhaling, of beter gezegd gaswisseling. Het inademen van zuurstof, het uitademen van koolstofdioxide. Zeker bij het fietsen is een efficiënte ademhaling essentieel; hoe meer zuur- stof je kunt opnemen, hoe beter de verbranding van glucose en vet zal zijn. En hoe harder je zult knallen over je parcours.

Anti-routeTM Reichswald Nijmegen

Na het lezen van de diverse Anti-routes in Up/Down vond Frits Verheggen het de hoogste tijd ons eens uit te nodigen op zijn favoriete trails rondom Malden, waar hij is opgegroeid. Tien jaar geleden begon hij met biken en in de tussentijd ontwikkelde hij zich tot een heuse trail-strijder. Samen met zijn broer Joep heeft hij vele uren geïnvesteerd om de mooiste trails aan elkaar te lussen om zo veel mogelijk snelle en technische parcoursen te kunnen rijden.

De weg naar de volgende generatie trials in Nederland

We worden maar verwend met alle nieuwe routes in Nederland. Voorheen spraken we al over 2.0-trails, mountainbikeroutes die in een andere vorm werden gegoten dan hun voorgangers. Fijne flowy singletracks die lekker rollen en duurzaam zijn. De oude rechttoe rechtaan mountainbikeroutes over karrenpaden die we trails 1.0 noemen, ze lijken voorgoed tot het verleden te behoren, aangezien veel van de parcoursen inmiddels een upgrade hebben gekregen of dit op de planning hebben staan. Maar, er is ook een ander geluid te horen over deze 2.0-trails.

De volledige editie van Up/Down #1 2018 bestaat uit:

8 Coverstory

10 Up/Dates

14 Lee McCormack leer pompen

18 Travel MT Ventoux

24 Fitter naast je fiets: Adem in

28 Getest: Canyon Spectral & Torque

32 Lang, langer, pole

34 Dutch Pedelers

36 Anti-Route: reichswald Nijmegen

40 Retro Vélo II GT Zaskar Le

46 How to Bunnyhop

48 Up/Grades

54 Getest: Cannondale Jekyll

64 Trials 2.0

72 Travel: Tramin


Wil je meer lezen ? Bestel dan de nieuwe UP/DOWN #1 snel in de SOUL Webshop of neem een abonnement en kies ervoor om dit magazine ook op de deurmat te ontvangen. Met een abonnement op geniet je naast het laatste nieuws, de vetste trips en beste gear als eerste op je mat van nog meer voordelen. 

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van