05-08-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Up/Down #3 2011 ligt vanaf nu in de winkels

De nieuwe Up/Down is uit! Zoek hem in je brievenbus, of koop hem in de kiosk. Dit keer krijg je er in de kiosk gratis het magazine FIETS bij.

Wat kan je allemaal verwachten in de nieuwe Up/Down? Hieronder een klein voorproefje…

DE GESPLETEN PERSOONLIJKHEID VAN VERBIER
….Ook dit blijkt weer een juweeltje die we nooit hadden kunnen vinden zonder “local knowledge” van Erik. Jeffrey was voor deze trip nooit gecharmeerd van georganisseerde reizen maar hij realiseert zich nu wat voor meerwat het hem bied. “Waarom zou je zelf het wiel gaan uitvinden”


CONTROL YOUR AIRTIME

…Ga niet naar achteren hangen, maar hou het zwaartepunt in het midden van je fiets. Bij de afzet strek je je armen en benen tegelijkertijd, als een skischansspringer. 


MOUNTAINBIKEN IN EEN SKIGEBIED

…We zitten op de Schönjöchl, op 2493 meter hoogte. Het weer is inmiddels aardig omgeslagen. Was het tot nu toe motregen en een lekker temperatuurtje, op de top aangekomen zet een koude wind en keiharde regen de toon. Doorfietsen is het motto. Het pad gaat richting de bergrand, vanwaar het naar het dal bij Serfaus gaat. Veel rotsblokken, veel lijnen om te rijden. Af en toe kleine stukjes bergop, waarbij weer direct te merken is dat je op hoogte zit.


HOEVEEL VEERWEG IS ZALIGMAKEND?

…De drie AMS’en de AMS110 Pro, AMS130 Race en AMS150 Race zijn mee geweest naar Nederlandse parcours, naar middengebergte en de échte Alpen. In theorie respectievelijk de terreinen waar elk van deze modellen zou moeten uitblinken. Maar hoe goed doen de familieleden het op onderling concurrerende trails?


LEUK DIE 30 VERSNELLINGEN
…1×10, 2×10, 3×10, 3×9. Wat je ook rijdt, je zal op een gegeven moment je versnellingen moeten afstellen. Aflopende kettingen, plots naar boven of beneden schakelende versnellingen; bronnen van ergernis voor de biker. 

En uiteraard nog veel meer.

 van