15-12-2017 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #5 2017

Alweer het laatste nummer van dit jaar ligt vanaf vandaag bij de abonnees op de deurmat! In dit nummer fietst Erwin Zantinga door Rusland, helpen we je met springen, testen we de Isaac Baryon Lauf Edition en maken we een uitstapje naar het motorcrossen. Lees en bekijk hieronder alvast een kleine preview. Vanaf deze week is Up/Down #5 te krijgen in de SOUL Kiosk app, de betere boekhandel en in de SOUL Webshop. Geen nummer van Up/Down meer missen? Word voor het gemak abonnee

 

In Rusland zijn geen wegen, alleen richtingen

Bij biken denken we doorgaans niet meteen aan Rusland. Schrijver en filmmaker Erwin Zantinga kreeg spontaan de kans om een “stukje” van het immense land te ervaren. Een verslag door de ogen van Erwin.

Uitstapje: Crossen

Deze rubriek is bedacht om jullie, lieve lezers, te voorzien van inspiratie, te tonen wat er naast jullie bikehobby nog meer is te beleven. Tot nu toe hebben we het in deze rubriek bij het fietsen gehouden. Deze keer gaan we wat verder, het uitstapje gaat als het ware naar het buitenland, want we gaan crossen.

Klimmen en dalen in Brusago. ‘Short climb. yes?

‘Wanneer we thuis vertellen dat we onderweg zijn naar Italië, om daar in Pine Plateau te gaan biken en het gebied te verkennen, ontvangen we jaloerse blikken van collega’s en vrienden. ‘Pff, lekker in de zon zitten, korte broek en cruisen over de Italiaanse trails, even stoppen voor een espresso…’, horen we ze zeggen. Echter schijnt ook daar niet altijd de zon. Dus terwijl iedereen in Nederland ons al zag rijden over stoffige trails, waren wij eigenlijk aan het ploeteren in de Italiaanse regen. Maar toch hebben we liever Italiaanse regen dan Hollandse en zo konden we onze regengear ook nog eens testen.

Inhoud:

6. Voorwoord
8. Coverstory
10. Up/dates
14. Column
18. Bike park: Fifthy Trails
26. Rubber Fetish
28. Rusland
36. Rijtechniek
38. I love hardtails: Nederlandse Exoot
42. Het mooiste speelgoed voor onder de boom
52. Uitstapje: crossen
56. Travel report: Brusago
68. Up/Grades
76. Test: Kona review
79. Test: Trek revie
82. Downtime

 van