15-12-2017 - Mountainbiken, Nieuws, Magazines

Up/Down #5 2017

Alweer het laatste nummer van dit jaar ligt vanaf vandaag bij de abonnees op de deurmat! In dit nummer fietst Erwin Zantinga door Rusland, helpen we je met springen, testen we de Isaac Baryon Lauf Edition en maken we een uitstapje naar het motorcrossen. Lees en bekijk hieronder alvast een kleine preview. Vanaf deze week is Up/Down #5 te krijgen in de SOUL Kiosk app, de betere boekhandel en in de SOUL Webshop. Geen nummer van Up/Down meer missen? Word voor het gemak abonnee

 

In Rusland zijn geen wegen, alleen richtingen

Bij biken denken we doorgaans niet meteen aan Rusland. Schrijver en filmmaker Erwin Zantinga kreeg spontaan de kans om een “stukje” van het immense land te ervaren. Een verslag door de ogen van Erwin.

Uitstapje: Crossen

Deze rubriek is bedacht om jullie, lieve lezers, te voorzien van inspiratie, te tonen wat er naast jullie bikehobby nog meer is te beleven. Tot nu toe hebben we het in deze rubriek bij het fietsen gehouden. Deze keer gaan we wat verder, het uitstapje gaat als het ware naar het buitenland, want we gaan crossen.

Klimmen en dalen in Brusago. ‘Short climb. yes?

‘Wanneer we thuis vertellen dat we onderweg zijn naar Italië, om daar in Pine Plateau te gaan biken en het gebied te verkennen, ontvangen we jaloerse blikken van collega’s en vrienden. ‘Pff, lekker in de zon zitten, korte broek en cruisen over de Italiaanse trails, even stoppen voor een espresso…’, horen we ze zeggen. Echter schijnt ook daar niet altijd de zon. Dus terwijl iedereen in Nederland ons al zag rijden over stoffige trails, waren wij eigenlijk aan het ploeteren in de Italiaanse regen. Maar toch hebben we liever Italiaanse regen dan Hollandse en zo konden we onze regengear ook nog eens testen.

Inhoud:

6. Voorwoord
8. Coverstory
10. Up/dates
14. Column
18. Bike park: Fifthy Trails
26. Rubber Fetish
28. Rusland
36. Rijtechniek
38. I love hardtails: Nederlandse Exoot
42. Het mooiste speelgoed voor onder de boom
52. Uitstapje: crossen
56. Travel report: Brusago
68. Up/Grades
76. Test: Kona review
79. Test: Trek revie
82. Downtime

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van