26-07-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: Schort Muc-Off

Een schort? Zeker, maar dan niet die van je moeder, zo eentje met bloemen en een kanten randje. Dit is een mannenschort. Sorry dames, het is echt zo. Je trekt ‘m aan alsof je jezelf in een klimtuig hijst, hij is zwart en is gemaakt van stug materiaal.

Het is verstelbaar met mannelijke gespen en heeft vierkante vakken aan de voorzijde. In al onze hebberigheid hebben we dit schort aangevraagd bij Muc-Off. Eenmaal aangetrokken gebeurde er iets. Er ging klaarblijkelijk geklust worden. Net als dat je je sportkleding aanhebt en dan besluit te sporten, omdat je er toch al op gekleed bent.

Eigenlijk was het plan de fiets even van modder te ontdoen en van wat smeermiddelen te voorzien. Maar nadat dit gebeurd was, hebben ook de andere mtb’s een klein onderhoudsrondje gehad. En terwijl je toch bezig was, ook de wegracer even meegepakt. Welja, ook de fietsen van de kids even nagelopen, eindelijk dat zadeltje wat hoger gezet en die bel gemonteerd die er al een maand lag. Als laatste ook de bakfiets van je vrouw even meegenomen. Het was eigenlijk jammer dat er niet meer te doen viel.

Prijs: € 34,95
www.muc-off.com

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van