26-07-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Review: SQLAB INNER BAR-ENDS

Voor alle jeugdige lezers: in een ver verleden reden we met bar-ends. Deze ‘stangen’ werden gemonteerd aan het uiteinde van je stuur waardoor je, met name tijdens het klimmen iets meer rechtop kon zitten. Door de komst van het rizer-stuur, wat zorgt voor een hogere handpositie zijn deze sinds het jaar 2000 weinig meer voorbij gekomen. Inmiddels zijn door de toename van voorvering en grotere wielen de sturen weer wat minder hoog aan het worden.

SQLab vond het dan ook weer tijd voor een herintroductie van de bar-end. Wel met wat aanpassingen, ze spreken over inner bar-ends, aangezien je deze aan de binnenkant van je grips, remmen en shifters plaatst. Dit moet ook wel, met de huidige brede sturen zou je anders overal achter blijven hangen. En wat moet je dan met die bar-ends? Simpel, het geeft je de mogelijkheid je handen net even anders neer te zetten. En dat is met name fijn voor stukken asfalt, een lange klim of gewoon een tocht die wat langer duurt.

Ze wegen 108 gram voor twee stuks en zijn prima te monteren op een carbon stuur. Hoewel we ze niet zo snel op onze endurobikes zullen monteren, hebben we er ons avontuur op de Utrechtse Heuvelrug mee gereden en ze bevallen uitstekend voor de gemiddelde Nederlandse trails, zeker op de langere tochten.

Prijs: € 39,95
www.sq-lab.com

 van