10-05-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Urban Sports Week Amsterdam 2017

Van 5 tot en met 9 juli is Amsterdam het centrum van de internationale Urban Sports scene tijdens de Urban Sports Week Amsterdam 2017 (USWA). De organisatie verwacht ook dit jaar duizenden deelnemers. Het Museumplein is in 2017 de hoofdlocatie van het evenement. De USWA herbergt meerdere Nationale en Europese Kampioenschappen waaronder het NK Boulderen en de FIBA 3×3 Europe Cup.

Breedte- en topsport

Urban topsporters krijgen een passend stedelijk podium om hun skills te laten zien. Voor de fans is het een unieke kans om de beste nationale en internationale atleten in actie te zien. En voor de vele amateur deelnemers is het een unieke kans hun kunsten te tonen voor een groot publiek. De toegang voor de fans is gratis met uitzondering van het NK Boulderen en het FIBA 3×3 Europe Cup.

Groot aantal Urban Sports disciplines

BMX, Inline skaten, breakdance, freerunning en skateboarden zijn opnieuw de belangrijkste disciplines met het meeste aantal deelnemers. Het NK Boulderen wordt net als in 2016, geïntegreerd in de USWA. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de FIBA 3×3 Europe Cup, waar twaalf mannen- en twaalf vrouwenteams strijden om de Europese titel van het 3×3 basketball. Op het Museumplein wordt daarvoor een, speciaal voor deze sport, ontworpen arena gebouwd.

Drie ambassadeurs

De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sports en verschillende urban sport communities in in de hoofdstad. Die communities worden in de organisatie vertegenwoordigd door een drietal ambassadeurs. Dit zijn Daniel Wedemeijer – (Amsterdam/BMX), Sven Boekhorst (Den Bosch/Inline Skaten) en Marco Gerris (Amsterdam/Dance).

Urban Sports Week Amsterdam 2017 3

Gemeente Amsterdam opent ‘playground’

In 2016 werd het evenement over 22 locaties in de stad verspreid. Dit jaar worden meerdere disciplines gebundeld op vijf verschillende locaties. “Door de sporten te concentreren maken we het evenement nog aantrekkelijker en overzichtelijker voor de bezoekers. Op deze manier ontstaat er meer beleving voor fans en deelnemers,” aldus Marnix Drysdale namens organisator TIG Sports.

Eric van der Burg, wethouder Sport: “In Amsterdam staan sporten en bewegen voorop. Urban sports worden steeds populairder en spreekt een nieuwe groep sporters aan. Dat vind ik mooi om te zien, voor iedereen is een sport te vinden die bij hem of haar past. Ik verheug mij op de spectaculaire onderdelen van de USWA in juli en hoop dat het Amsterdammers en bezoekers aanzet om zelf ook meer te bewegen.”

T-Mobile en Sony Xperia opnieuw presenting partners

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat na een succesvolle eerste editie in 2016, zowel T-Mobile als Sony Xperia de samenwerking met USWA verlengen.

Kijk voor meer informatie over de Urban Sports Week Amsterdam op: www.uswa.nl

 van