10-05-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Urban Sports Week Amsterdam 2017

Van 5 tot en met 9 juli is Amsterdam het centrum van de internationale Urban Sports scene tijdens de Urban Sports Week Amsterdam 2017 (USWA). De organisatie verwacht ook dit jaar duizenden deelnemers. Het Museumplein is in 2017 de hoofdlocatie van het evenement. De USWA herbergt meerdere Nationale en Europese Kampioenschappen waaronder het NK Boulderen en de FIBA 3×3 Europe Cup.

Breedte- en topsport

Urban topsporters krijgen een passend stedelijk podium om hun skills te laten zien. Voor de fans is het een unieke kans om de beste nationale en internationale atleten in actie te zien. En voor de vele amateur deelnemers is het een unieke kans hun kunsten te tonen voor een groot publiek. De toegang voor de fans is gratis met uitzondering van het NK Boulderen en het FIBA 3×3 Europe Cup.

Groot aantal Urban Sports disciplines

BMX, Inline skaten, breakdance, freerunning en skateboarden zijn opnieuw de belangrijkste disciplines met het meeste aantal deelnemers. Het NK Boulderen wordt net als in 2016, geïntegreerd in de USWA. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de FIBA 3×3 Europe Cup, waar twaalf mannen- en twaalf vrouwenteams strijden om de Europese titel van het 3×3 basketball. Op het Museumplein wordt daarvoor een, speciaal voor deze sport, ontworpen arena gebouwd.

Drie ambassadeurs

De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sports en verschillende urban sport communities in in de hoofdstad. Die communities worden in de organisatie vertegenwoordigd door een drietal ambassadeurs. Dit zijn Daniel Wedemeijer – (Amsterdam/BMX), Sven Boekhorst (Den Bosch/Inline Skaten) en Marco Gerris (Amsterdam/Dance).

Urban Sports Week Amsterdam 2017 3

Gemeente Amsterdam opent ‘playground’

In 2016 werd het evenement over 22 locaties in de stad verspreid. Dit jaar worden meerdere disciplines gebundeld op vijf verschillende locaties. “Door de sporten te concentreren maken we het evenement nog aantrekkelijker en overzichtelijker voor de bezoekers. Op deze manier ontstaat er meer beleving voor fans en deelnemers,” aldus Marnix Drysdale namens organisator TIG Sports.

Eric van der Burg, wethouder Sport: “In Amsterdam staan sporten en bewegen voorop. Urban sports worden steeds populairder en spreekt een nieuwe groep sporters aan. Dat vind ik mooi om te zien, voor iedereen is een sport te vinden die bij hem of haar past. Ik verheug mij op de spectaculaire onderdelen van de USWA in juli en hoop dat het Amsterdammers en bezoekers aanzet om zelf ook meer te bewegen.”

T-Mobile en Sony Xperia opnieuw presenting partners

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat na een succesvolle eerste editie in 2016, zowel T-Mobile als Sony Xperia de samenwerking met USWA verlengen.

Kijk voor meer informatie over de Urban Sports Week Amsterdam op: www.uswa.nl

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van