02-09-2019 - Mountainbiken, Nieuws

Urge Gringo La Pampa helm review

De meeste trailbikes kunnen tegenwoordig zowel goed up- als downhill gefietst worden. Echter zijn er maar weinig rijders die zowel uphill als downhill een fullface helm (helm met kinnebak) dragen, zelfs al zouden de downhill-trails daar eigenlijk wel om vragen. Feit is dat een fullface helm simpelweg veel te warm is om mee naar boven te trappen. Urge heeft daarvoor de Gringo de La Pampa helm gemaakt, een trailhelm met afneembare kinnebak. In de klim draag je het kinstuk aan je rugtas en eenmaal boven klik je deze in voor de afdaling. Dit concept is niet nieuw, meerder helmfabrikanten hebben zo’n model in de collectie. Wat de Urge Gringo La Pampa wel aanzienlijk onderscheidt is de prijs, die zo’n 50 tot wel 150 euro lager ligt dan bij de concurrenten het geval is.

Wat ons opviel is dat de helm zonder kinstuk niet heel zwaar is, 412 gram, om exact te zijn. De fit stel je middels de welbekende knop op het achterhoofd af. Hoewel de helm iets breder is (om het kinstuk te laten passen) ziet deze er best goed uit. De klep van de Urge Gringo la Pampa kan voldoende omhoog om een goggle te laten passen. Het vast- en losklikken van de kinnebak gaat makkelijk, twee pallen op hun plaats zetten en het geheel klikt vast. Wij hebben het geheel als zeer positief ervaren: met een klein beetje extra moeite geniet je op de afdaling van de extra bescherming die een fullface biedt.

De Urge Gringo la Pampa is in meerdere kleuren te verkrijgen. Meer informatie over deze helm vind je hier.

Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven en vijf keer per jaar het mooiste mountainbike magazine op de mat hebben liggen? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down!

 

 van