23-10-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Urge helmen nu ook verkrijgbaar voor wielrenners

Je kan zelf nog zo voorzichtig rijden, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Beter om je hoofd goed te beschermen! Maar welke helm zet je op? Er zijn zoveel merken en zoveel stijlen. Urge is er één die altijd wel opvalt, zeker met hun nieuwste collectie helmen.

Waar het Franse merk oorspronkelijk alleen helmen voor mountainbikers maakte, waagt het zich met de nieuwe Papingo nu ook in het segment van de racefietsers. De Papingo is ontworpen met de unieke stijl van Urge en voldoet aan alle eisen waar een roadhelm aan moet voldoen.

Energy Reduction Technology

Naast de Papingo introduceert Urge ook twee andere nieuwe modellen, namelijk: de All-Air en de full-face Deltar. Bij de All-Air is een compleet nieuwe technologie gebruikt, ontwikkeld door Urge zelf. De ERT, Energy Reduction Technology, zorgt tijdens een val voor een vermindering van de energieoverdracht naar de hersenen, 20% minder in vergelijking met een standaard EPS-schaal. Ook bij een rotatiebeweging wordt de impact flink verminderd, laten testresultaten zien.

Bij Urge staat veiligheid duidelijk voorop, zonder af te doen aan de stijl. Als je meer wilt weten over de nieuwe helmen en ERT, dan kun je terecht op de website van het merk.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van