23-04-2015 - Windsurfen, Nieuws

Van Broeckhoven wint in Mondial du Vent

De windvoorspelling voor de derde dag van de Mondial du Vent PWA World Cup 2015 waren van tevoren al goed en de wind werd dan ook al snel meer dan 15 knopen. Later op de dag nam de wind af waardoor het niveau noodgedwongen omlaag ging. De Belg Steven van Broeckhoven profiteerde van deze omstandigheden en won zodoende de single finale met een krachtig optreden.

Regerend wereld kampioen Jose “gollito” Estredo kwalificeerde zich maandag al moeiteloos voor de knock-out fase en vandaag liet hij weer zien waartoe hij in staat is. Met vrij eenvoudige overwinningen tegen de surfers; Giovanni Passani, Phil Soltysiak, Taty Frans en Amado Vrieswijk, kon hij zich opmaken voor de grote finale tegen Steven van Broeckhoven, die de halve finale had gewonnen van Kiri Thode.

tekst4

De finale begon met een aanval van Van Broeckhoven met een on-handed air funnel 360 en een high culo, werd het initiatief bij Gollito gelegd. De condities werden minder waardoor de tricks geforceerd moesten worden. Uiteindelijk kon Gollito het niet opbrengen om nog van Van Broeckhoven te winnen. “Ik ben heel blij, ik had niet verwacht om vandaag te winnen, dan het is geweldig om zo’n resultaat te boeken.” zei de Belg na zijn overwinning.

Gisteren melde wij al dat Sam Esteve de knock-out fase bereikt had en maakte hiermee een indrukwekkend debuut bij de PWA World Tour. De rest van het seizoen zullen veel ogen gericht zijn op de 17 jarig talent en zullen we zeker nog meer van hem gaan horen.

Resultaat singles freestyle Mondial du Vent PWA World Cup 2015 Results 

  1. Steven Van Broeckhoven
  2. Jose ‘Gollito’ Estredo
  3. Kiri Thode
  4. Amado Vrieswijk
  5. Davy Scheffers,  Dieter Van der Eyken, Anthony Ruenes, Taty Frans

Wil je meer nieuws over de PWA World Cup 2015 houd dan onze website in de gaten!

 van