05-04-2017 - Skiën, Nieuws

Van de Noort, Barnhoorn en van Lierop de beste bij NK big air

Freeskiër Mees van Lierop won ook het goud op het NK big air, waardoor hij op alle freestyle onderdelen van het NK snowboard & freeski 2017 de beste is. Snowboarders Joey van de Noort en Babs Barnhoorn lieten vandaag ook zien wat ze konden op de big air en wonnen overtuigend.

NK big air freeski mannen

Van Lierop was niet helemaal tevreden over zijn prestatie vandaag, maar wel blij met de winst. Van Lierop: “In mijn eerste sprong viel ik en in mijn tweede sprong had ik graag een dubbele grab willen doen, maar ik kon er maar met één hand bij. Maar het was goed genoeg om te kunnen winnen.”

Voor de 21-jarige freeskiër is Laax geen onbekend terrein, hij verblijft dit seizoen hier en kan elke dag trainen in het funpark. “Ik vind dit het mooiste funpark van Europa en ben superblij met mijn gouden medailles die ik hier heb kunnen winnen tijdens de NK snowboard & freeski 2017.”

NK big air snowboard mannen

Van de Noort pakte al het goud bij het NK slopestyle 2017, maar wist vandaag ook met grote overtuiging te winnen bij het NK big air. “Mijn eerste run ging supergoed vandaag, toen wist ik al bijna zeker dat ik zou winnen. Ik ben tevreden!”

Het wedstrijdseizoen is voor Van de Noort nog niet voorbij. Hij vliegt zondag naar het Oostenrijkse Kaprun voor de World Rookie Tour-finales. “Ik ben benieuwd wat voor tegenstanders ik daar kan verwachten en ga mijn best doen ook daar goed te presteren.”

nk freeski big air joey van de noort laax zwitserland 1

NK big air snowboard dames

Bij het NK slopestyle had Barnhoorn al het goud opgehaald en dat wilde ze vandaag graag nog een keer doen bij de big air. “Het ging goed vandaag. Ik heb de eerste en tweede run dezelfde trick gedaan, want ik wilde hem na de eerste keer netter landen. Dat is gelukt!” Morgen doet Babs Barnhoorn mee aan de laatste wedstrijd van de NK snowboard & freeski; het NK snowboardcross.

nk freeski big air babs barnhoorn laax zwitserland

Voor meer informatie en alle uitslagen klik je hier.

 van