05-04-2017 - Skiën, Nieuws

Van der Wal, Lach de Bère en Van Lierop slaan slag op NK halfpipe

Snowboarder Dolf van der Wal (29) uit Amsterdam heeft het NK halfpipe gewonnen (97,96). De oud-olympiër liet na twee jaar afwezigheid op het NK zien dat hij nog steeds alles in huis heeft om goud te behalen. Bij de dames was het de 19-jarige Giulia Lach de Bère uit Den Haag die de hoogste plaats op het podium behaalde (91,33). Mees van Lierop (21) uit Bergeijk was net als gisteren bij de skiërs de beste.

NK halfpipe snowboard mannen

“Ik heb twee jaar niet meegedaan aan het NK, dus ik moest even wennen maar uiteindelijk voelde ik me weer helemaal thuis”, aldus een enthousiaste Van der Wal. “Ik ben superblij dat ik weer lekker in de halfpipe sta, het voelt als vanouds en het is nog steeds even leuk.” Van der Wal doet deze week nog mee aan de snowboardcross.

Achter van der Wal pakte oud-selectielid Sean Taylor uit Zoetermeer het zilver (88,33) en was Joey van de Noort uit Numansdorp goed voor brons (82,67).

nk freeski halfpipe dolf van der wal laax zwitserland 1

NK halfpipe snowboard dames

Lach de Bère: “Dit jaar heb ik de switch gemaakt van de discipline slopestyle naar halfpipe. Hier wil ik me op focussen. Dit winterseizoen heb ik in Laax doorgebracht waar de beste halfpipe staat. Ik hoop dat ik in deze wedstrijd heb kunnen laten zien waarom ik hier woon.”

Babs Barnhoorn uit Zoeterwoude veroverde het zilver (86,33), Martine Veldhoen uit Amsterdam pakte de bronzen plak (83,33).

nk freeski halfpipe giulia lach de bere laax zwitserland

NK halfpipe freeski mannen

“Dit is niet echt mijn onderdeel maar ik vind het heel leuk om tijdens het NK mee te doen,” vertelt Van Lierop. “Ik werd door de andere skiërs in mijn categorie uitgedaagd bepaalde tricks te doen, waaronder een 900, dat pakte goed uit.”

De pas 13-jarige Lucas Laudy uit Maarn eindigde als tweede op het podium (82,67), gevolgd door Sebastiaan Renooy op plaats drie (46,33).

Meer informatie en de volledige uitslagen vind je hier.

 van