06-09-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Van Nicholas Nootau – ultieme bikepacking fiets gepresenteerd

Van Nicholas verwelkomt een gloednieuw model in het Adventure-assortiment. De Van Nicholas Nootau is speciaal ontworpen voor avonturiers die op zoek zijn naar de ultieme uitdaging, zoals de Great Divide, de Panamerica, de Zijderoute of andere bucketlist ritten. Deze nieuwe titanium bikepacking-fiets helpt avonturiers elke bestemming te bereiken en alles mee te nemen wat ze onderweg nodig hebben.

“Toen we met het ontwerp voor de Nootau startten, wisten we dat we absoluut geen concessies mochten doen aan het gewicht of het comfort. Hij is bedoeld voor epische avonturen en lange dagen op het zadel,” aldus Ralph Moorman, General Manager van Van Nicholas. “De Nootau moet zoveel mogelijk bagage kunnen meenemen en tegelijkertijd optimaal comfort bieden op de meest uiteenlopende paden of bij technisch, off-road rijden.”

Daarom is een laaghangend titanium frame gecombineerd met een lichte, taps toelopende carbon voorvork om gewicht te besparen. In combinatie met een lange wielbasis, ontworpen rond 29 inch wielen, die ruimte biedt aan brede banden van 2.8” en een ontspannen geometrie voor superieur comfort en optimale controle op elk terrein.

Door de vele bevestigingspunten op het frame en de voorvork – en het door Van Nicholas Technologies (VNT) ontwikkelde H-bar stuur – kan er veel bagage worden meegenomen. “Er zijn zoveel opties dat je je niet zozeer hoeft af te vragen wat je meeneemt, maar of je het eigenlijk wel zou moeten meenemen!” aldus Ralph.

“We hebben ook een nieuwe yoke ontworpen met een excentrische trapas om ruimte te bieden aan de bredere banden en tegelijkertijd een interne, afgedichte Rohloff 14-versnellingsnaaf te kunnen inbouwen.” Deze heeft weinig onderhoud nodig om vele duizenden kilometers te kunnen fietsen en is daarom ideaal voor een fiets die bedoeld is voor lange verkenningstochten. De schijfremmen zorgen er ook voor dat je ook na heel veel kilometers nog altijd probleemloos kunt stoppen in alle weersomstandigheden.

Als bikepacking je passie is, heeft Van Nicholas met de nieuwe Nootau de ultieme metgezel voor je avonturen. Hij gaat overal mee naartoe, neemt alles mee en biedt onderweg het gewenste comfort. De perfecte metgezel voor elke missie.

Bekijk hier de introductievideo van de Nootau.

Beschikbaarheid en prijzen

De Nootau is als complete fiets leverbaar in de maten M L, XL & XXL (17.5”, 19.5”, 21.5” & 23.5”) met een totaalprijs vanaf €4.999,-.

Het frame, inclusief voorvork, is vanaf nu leverbaar voor €2.299,-. —–

Voor meer informatie kunt u hier terecht op de site.

 van