06-09-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Van Nicholas Skeiron winnaar Eurobike Gold Award

Het nieuwste model Titanium racefiets van Van Nicholas, de Skeiron, heeft op woensdag 30 augustus een gouden Eurobike Award gewonnen in de categorie ‘Racing Bikes’. Het juryrapport luidde als volgt: “de markt van de Titanium racefietsen is niet groot, maar wij zijn onder indruk van het klassieke, retro design van de Skeiron en de unieke integratie van de kabels in het frame.” 

Genoemd naar de Griekse god van de noordwestenwind, is de Skeiron ontworpen voor de wereldwijde snelheidsduivel met een interesse in de laatste innovaties op het gebied van racefietsen. De Skeiron beschikt over state-of-the-art technische functionaliteiten waarmee het model op de voorgrond treedt op het gebied van Titanium racefietstechnologie.

“Ons voornaamste uitgangspunt bij het ontwerpen van dit model is innovatie door integratie”, aldus Ralph Moorman, General Manager van Van Nicholas.“ De kabels en hydraulische remleiding zijn bij de Skeiron volledig geïntegreerd, wat uniek is voor een Titanium frame. Ook de voorvork is zo ontworpen dat de remkabel intern kan worden doorgevoerd.” Naast de strakke uitstraling biedt dit een aerodynamisch voordeel. Evenals het naadloos aansluiten van de voorvork op het frame en de flat mount schijfremmen waarbij de bevestigingsbouten minder zichtbaar zijn en de remklauw dichter bij het frame is gebracht. De interne kabels kunnen eenvoudig worden vervangen door een weldoordacht kapje onder de bottom bracket. En voor wie superstrakke belijning het ultieme doel is, is het Di2 elektronisch schakelsysteem als optie beschikbaar.

Ralph Moorman: “Het frame heeft een optimale stijfheid op de vier grootste stresspunten door een press-fit bottom bracket, geovaliseerde onderbuis, tapered balhoofd en bovenbuis, een hydroformed, tapered liggende achtervork en 12mm steekassen voor de wielen. De Skeiron biedt een ultieme krachtoverdracht van de rijder naar de weg. Het is een supersnelle fiets!”

“Ook de prijs is bijzonder aantrekkelijk voor een Titanium fiets met schijfremmen”. De Skeiron is beschikbaar als complete fiets in de maten XS t/m XXL (48, 51, 54, 57, 60 en 64) met een totaalprijs vanaf € 3.599,-. Het frame inclusief voorvork is leverbaar voor een prijs van € 2.099,-.


Voor meer Wielrenblad nieuws volg je ons op Facebook en Instagram. Met een abonnement op het magazine ben je altijd voorzien van de beste content bij jou thuis op de mat! 

 van