26-05-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Van Nicholas vernoemt nieuwe racer naar Griekse windgod

Het van oorsprong Hollandse Van Nicholas staat bekend om de titanium fietsen die er niet alleen gelikt uitzien, maar ook goed rijden. Deze week onthulde Van Nicholas hun nieuwe paradepaardje: de Skeiron.

Naar eigen zeggen heeft het frame een optimale stijfheid op de vier grootste stresspunten. Om dit voor elkaar te boksen is er gebruik gemaakt van een press-fit bottom bracket; een geovaliseerde onderbuis; tapered balhoofd en bovenbuis; een hydroformed, tapered liggende achtervork; en 12mm steekassen voor de wielen. Verder zorgen de schijfremmen voor de optimale remkracht en zijn alle kabels binnendoor gevoerd.

“Het uitgangspunt bij het ontwerpen van dit model is innovatie door integratie” aldus Ralph Moorman van Van Nicholas. Zowel voor het uiterlijk als de aerodynamica brengt dit volgens Van Nicholas voordelen met zich mee en het is uniek voor titanium fietsen. De interne kabels kunnen eenvoudig worden vervangen door de plaatsing van een kapje onder de bottom bracket.

VanNicholasSkeironWielrenblad

De bijzondere naam heeft de Skeiron te danken aan de Griekse god van de noordwestenwind. Of de fiets de naam van een God waard is kun je vanaf augustus gaan bepalen, dan komt de fiets in de verkoop. Ook is de fiets te testen bij het Xperience center ‘De Fietser’ in Ede en bij bepaalde Titanium partners van Van Nicholas.

Het frame (incl. voorvork) zal worden uitgebracht in de maten XS (48) t/m XXL (64), met een vanafprijs van €2.099,-. Voor de complete fiets kunt u rekening houden met een vanafprijs van €3.599,- (met Shimano 105 groepset). Voor aanschaf van de Skeiron kun je terecht bij de Titanium partners van Van Nicholas maar ook op de website van Van Nicholas, waar je de fiets overigens ook zelf kunt samenstellen in de configurator.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom racefietsen en wielrennen? Volg ons dan op Facebook en Instagram! Meer leren over fietsen en de beste routes? Neem dan een abonnement op ons magazine en ontvang de nieuwste editie van het Wielrenblad op de mat!

 van