13-06-2014 - Mountainbiken, Nieuws

Van pet-fles tot Vaude fietstas

Remo, Reva en Reva Front zijn drie stijlvolle fietstassen die helemaal voldoen aan de wensen van de moderne én milieubewuste fietser. Bijzonder milieuvriendelijk gefabriceerd en gemaakt van gerecyclede PET-flessen mogen deze fietstassen het VAUDE Green Shape milieulabel dragen. En dat alles in een zeer functioneel en modern jasje.

De Remo en  Reva zijn moderne tassen voor gebruik in de stad en naar kantoor. Remo heeft de vorm van de klassieke aktentas, terwijl de Reva een speciale variant is die niet alleen plaats biedt aan de laptop en documenten, maar ook aan de boodschappen. Een gepolsterd laptopvak en organizer-vakken zorgen bij beide modellen voor een goed overzicht in de overvloedige binnenruimte van de tassen. Zowel de bagagedrager bevestiging als de schouderbanden zijn afneembaar. Bijpassend is de Reva Front, een functionele en moderne stuurtas. Dankzij het eenvoudige Klick-Fix Systeem kan deze snel en gemakkelijk aan het stuur worden bevestigd. Het topvak is gepolsterd en beschermt zo de smartphone, camera en portemonnee.

Met een goed gevoel fietsen dankzij milieuvriendelijke fabricage

De Reva, Reva Front en Remo dragen alle drie het Green Shape milieulabel van VAUDE. Ze worden zeer milieuvriendelijk van gerecycled polyester gefabriceerd. Iets dat je overigens totaal niet ziet aan deze stijlvolle tassen. Gebruikte PET-flessen worden ingezameld, gereinigd, vermalen en tot granulaat verwerkt. Dat wordt vervolgens opnieuw gesmolten en tot garen gesponnen. Op deze manier ontstaat een hoogwaardig polyester, waarmee tot 50% aan energie en ongeveer 50% aan CO2-uitstoot wordt bespaard tijdens het productieproces. Nieuwe fossiele grondstoffen uit aardolie worden dan ook niet gebruikt. Voor meer informatie over deze tassen kun je natuurlijk even de website van Vaude bekijken.

 van