28-05-2019 - Windsurfen, Nieuws

VAN RIJSSELBERGHE NAAR PWA COSTA BRAVA

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe neemt vanaf dinsdag 28 mei tot zondag 2 juni deel aan de PWA World Cup in het Spaanse Costa Brava. Voor de tweevoudig olympisch kampioen windsurfen wordt het zijn debuut op de PWA world tour. Van Rijsselberghe neemt deel in de foil windsurf categorie waarbij je als het ware over het water vliegt doordat onder de plank een draagvleugel zit gemonteerd die de plank uit het water tilt.

 van Rijsselberghe
van Rijsselberghe vliegend op de foil
Foto: Sander van der Borch

Van Rijsselberghe op zoek naar uitdaging

De 30-jarige Texelaar die afgelopen week actief was op de Medemblik Regatta in eigen land en daar een dubbel programma afwerkte met ‘s ochtends wedstrijden in de olympische RS:X klasse en ‘s middags het water op ging voor testwedstrijden in de nieuwe foil windsurfklasse kijkt uit naar zijn debuut.

Van Rijsselberghe: “Ik ben continu op zoek naar uitdagingen, nieuwe dingen leren. Over het foilen weten we nog zoveel niet en tegelijkertijd is het zo leuk. Daar wil ik nu beter in worden en me meten met de allerbesten.”

Naast Dorian zal ook Kiran Badloe (NED), Antonio Cozzolino (NZL) en de Fransman Goyard aan de start verschijnen in Costa Brava. Dorian: “Doordat we nu met een aantal olympische jongens deel gaan nemen aan de foil wedstrijden in de PWA krijgen we daar een heel sterk veld. Het varen van wedstrijden op dat niveau gaat me helpen, ook op weg naar Tokio waar we varen op de traditionele RS:X windsurfplank. Ik geloof in het foilen als toekomst van onze sport, mede daarom organiseren we eind juni ook het WAVES Festival op Texel waar we gaan foil windsurfen.”

 van Rijsselberghe
McIntosh op de foil
Foto: Sander van der Borch

Foilen volop in ontwikkeling

Naast Van Rijsselberghe en Badloe staat ook coach Aaron McIntosh op de deelnemerslijst. McIntosh: “Ja, de bedoeling is dat ik zelf ook mee vaar. Het foilen is volop in ontwikkeling, iedere dag leren we weer nieuwe dingen en komt er nieuw of ander materiaal beschikbaar. Het is een continue ontdekkingstocht. We leren van elkaar en worden bewust vaardig door erover te praten. Uiteindelijk maakt dit traject ons allemaal betere allround windsurfers. Daar hebben we ook richting de Spelen profijt van.”

PWA

De PWA World Tour is een door de PWA (Professional Windsurfers Association) gehouden wereldtour in het windsurfen. Er zijn op deze tour een aantal Nederlanders in de top actief, onder andere: Jordy Vonk, Casper Bouman en Ingmar Daldorf.

WAVES Festival

Van 18 tot en met 23 juni vindt de eerste editie van WAVES, het nieuwe Texelse watersport en muziekfestival van tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe plaats. Op WAVES kijk je naar topsport op het water, volg je sport- en lifestyle clinics, luister je naar keynotespeakers. In combinatie met optredens van onder andere WULF, Rondé, Nielson en The Dirty Daddies beleef je zo een lang weekend, de echte Texelse beach lifestyle. WAVES is zien, doen en beleven!

 

 

 

Voor meer windsurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines  kijk op Ridersguide.nl. Altijd up to date en vier keer per jaar het mooiste Windsurf magazine op de mat en in je broekzak? Klik dan nu hier en wordt abonnee op Motion!

 van