17-11-2014 - Snowboarden, Nieuws

Van Uganda tot Salt Lake City

Een aangrijpend verhaal in het leven van een jonge man uit Uganda. Op zijn twaalfde pakte hij de kans om in Amerika te wonen met beide handen aan. Bijna 10 jaar later, woont Brolin in Salt Lake City, Utah. Hij studeert voor een doctoraat in de Neuro-Oncologie en traint hard om Uganda te vertegenwoordigen op de Olympische Winterspelen van 2018.

De 22 jarige Brolin Mawejje noemt Uganda zijn geboorteplaats en de bergen van Wyoming zijn thuis. Brolin, een pre-med student en up-and-coming snowboarder, ontsnapte uit een tragisch verleden in Afrika om nieuwe toppen te bereiken in Amerika. Acht jaar na zijn verhuizing, is hij klaar om een hartverwarmend verhaal van hoop en vastberadenheid met je te delen.

Snowboarden gaf Brolin de ruimte voor zelfreflectie en zorgde voor afleiding van de problemen die hij thuis had. Vanaf de eerste keer dat hij op een snowboard stond besefte hij dat hij even kon ontsnappen aan zijn traumatische verleden. Het gaf hem de mogelijkheid om in het moment te leven.

Na 2 jaar filmen en editen verteld Brolin zijn inspirerende verhaal in de film Far From Home. Bekijk hier alvast de trailer.

[vimeo id=”111690328″]

 van