17-05-2017 - Mountainbiken, Nieuws

VAUDE City-fietstassen Comyou – Van het dorp naar de stad

VAUDE produceert op de hoofdvestiging in Zuid Duitsland voor de zomer van 2017 de nieuwste tassencollectie “Comyou”. Deze vier slim ontworpen tassen vallen vooral op door de combinatie van modieuze stoffen en natuurlijke bamboe handgrepen.

vaude comyou pro fietstas 1

De urban fietstassenlijn “Comyou” wordt klimaatneutraal geproduceerd op de Zuid Duitse hoofdvestiging in het kleine dorpje Obereisenbach vlakbij de Bodensee. “Made in Germany” is al jaren erg belangrijk. In het bijzonder in het fietstassensegment. Het streven van VAUDE is om de productie in de hoofdvestiging voortdurend uit te breiden. Naast de al langer bestaande reistassen is er een toenemende focus op het ontwikkelen en produceren van modieuze fietstassen voor dagelijks gebruik in de stad.

vaude comyou shopper fietstas 1

De nieuwe Comyou-serie bestaat in totaal uit vier verschillende modellen in 3 verschillende kleuren. De tassen hebben een hippe textiellook. De functionaliteit is ook zeker niet vergeten. Het buitenmateriaal is bijzonder robuust en bijna ongevoelig voor vuil en water. De naden worden ultrasoon gelast. Een extra regenhoes is hierdoor overbodig. Zoals je van VAUDE kunt verwachten is ook aan het milieu gedacht. De tassen zijn volledig PVC-vrij en vrij van omstreden weekmakers. De handgrepen zijn gemaakt van de snelgroeiende grondstof bamboe en geven de tassen een natuurlijke noot. Dit zorgt ervoor dat in combinatie met het strakke ontwerp er een stijlvolle tijdloze tas ontstaat. Opvallend praktisch is de opvallende rode snelsluiting in de tas. Deze zorgt ervoor dat de tas eenvoudig open en dicht gaat en zich aanpast aan de inhoud van de tas. De rolsluiting met daarin de bamboe handgrepen zorgt voor een waterdichte sluiting. Voor wie zijn tas liever met een deksel sluit is er ook een model in de collectie. Bij deze ontbreken helaas de bamboe handgrepen. Alle tassen zijn comfortabel te dragen dankzij de standaard meegeleverde schouderband. De discreet aangebrachte reflectoren dragen bij aan een goede zichtbaarheid in het verkeer.

vaude comyou achtertas fietstas 1

Comyou serie

De Comyou serie bestaat uit vier verschillende modellen voor diverse toepassingen in verschillende maten. Het kleinste model is de stuurtas “Comyou Box”. Deze heeft het formaat van een handtas en kan door de bijgeleverde “Klickfix” bevestiging eenvoudig op het stuur worden bevestigd en worden losgemaakt. Hij heeft een groot hoofdvak met snelsluiting en aan de binnenzijde zit een klein vakje met ritssluiting. Zijn grote broer is de “Comyou Shopper”. Deze kan door middel van de “Snap-It” adapter eenvoudig op iedere Racktime bagagedrager worden bevestigd laat zich met groot gemak ook weer ontkoppelen.

De modellen “Comyou Pro”en “Comyou Back Single”worden aan de achterdrager bevestigd wanneer je meer bagage me wil nemen. Ze onderscheiden zich alleen van elkaar door de manier waarop je ze sluit. Het model Comyou Pro heeft een klassieke dekselsluiting. De Comyou Back Single heeft bamboe handgrepen en een wikkelsluiting. De stevige achterplaten zorgen er met de QMR 2.0 haken voor dat de tassen stabiel aan de fiets hangen. Het QMR systeem is door VAUDE volledig herzien. De nieuwe haken kunnen zonder gereedschap eenvoudig worden versteld. Handig is het vernieuwde sluitsysteem; met een hangslotje kun je de haken op slot zetten aan de bagagedrager.

vaude comyou box fietstas 1

Adviesverkoopprijs

Comyou Box                    100,- EUR

Comyou Shopper             100,- EUR

Comyou Back Single         90,- EUR

Comyou Pro                      80,- EUR

Meer informatie vind je hier en bekijk het filmpje hieronder:

 van