21-04-2022 - Snowboarden, Nieuws, Leesvoer

Vaude duurzame outdoor essentials

Vaude outdoor essentials: opbloeiende weilanden, beboste berghellingen en een hele hoop jonge dierengezinnetjes: dat willen we zien! April en mei zijn bij uitstek maanden waarin de natuur op zijn mooist is en de temperatuur niet te laag of te hoog aanvoelt, en zijn daarom perfect voor een lekkere trektocht of twee. Een rondje door het park in je zondagse kledij kan namelijk ook best leuk zijn, maar als je er echt op uit wilt gaan om er een bijzondere belevenis van te maken, dan heb je een goede, comfortabele (en liefst duurzame) trekkingsuitrusting nodig – precies waarvoor je bij VAUDE kunt aankloppen! Met deze vijf essentials ben je klaar voor alles dat de natuur je te bieden heeft, wat er ook op je (berg)pad terecht komt. 

Vaude outdoor essentials
Tekoa – de biobased-broek 

De eerste vraag is natuurlijk: wat trek je aan als je de wilde natuur in trekt? Je benen zijn je belangrijkste vervoermiddel en om die te beschermen, heb je een broek nodig die wind- en waterproof, slijtvast en elastisch is, die je ook nog eens veel bewegingsvrijheid biedt en ruime zakken heeft. Daar komt de Tekoa uit de collectie van Vaude outdoor essentials om de hoek kijken, een broek die aan alle bovenstaande criteria voldoet én je extra bescherming biedt tegen scherpe stenen en takken dankzij Cordura. Dit is een stevig, dik materiaal dat kampioen is als het om scheurvastheid, slijtvastheid en trekkracht gaat. Maak je dus geen zorgen om verborgen bramenstekels of uitstekende rotspunten – de Tekoa kan het allemaal hebben! 

Adviesprijs: 170 euro

Vaude outdoor essentials
Asymmetric en Astrum EVO – rugzakken met comfort

 De collectie van Vaude outdoor essentials geeft antwoord op vraag nummer twee, ‘hoe neem ik mijn spullen mee’, vind je in een ruime, comfortabele en flexibele rugzak als de Asymmetric en de Astrum EVO. De ruimte zit hem in de grote voorvakken, zijvakken en het drinkvak, waarbij het voorvak van de Asymmetric zelfs extra ventilerend is gemaakt, zodat natte kleding er gemakkelijk kan opdrogen. Ook is het bij beide rugzakken mogelijk om extra liters ruimte op de rugzak te bevestigen, voor als de tocht net wat verder gaat. Voor comfort en flexibiliteit maken de rugzakken gebruik van verstelbare Ergoshape-schouderbanden voor bewegingsvrijheid bij de armen, een gepolsterde heupband en het Tergolight Comfort Space-rugpand. Dit systeem zorgt voor een optimale lastenverdeling op de rug en ontlast zo het gevoelige sacro-iliacale gewricht, een gewricht tussen de wervelkolom en benen dat vaak een grote oorzaak speelt bij lage rugpijn. Het Tergolight Comfort Space-rugpand helpt zo om je rug tijdens het hiken niet te overbelasten.  

Adviesprijzen: 170 euro (42+8 rugzak) en 200 euro (60+10 rugzak)

Taurus en Selun 800 – slapen als een roosje
 En waar overnacht je dan tijdens je hike, nadat de zon weg is gezakt achter de groene heuvels of bergtoppen? Dat is de laatste vraag, en het antwoord luidt: gewoon in je tweepersoonstent en in je slaapzak, die je zo uit je rugzak tovert! De collectie van Vaude outdoor essentials bevat De Taurus trekkingtent, met zijn Tripod-koepelconstructie, is licht van gewicht en zet je gemakkelijk op. Dankzij de stevige, schuine koepel en stokken zal de tent zichzelf niet lanceren bij harde windvlagen, en met de buitenlaag van polyurethaan is de tent bestand tegen zelfs de heftigste wolkbreuk. Binnenin lig je lekker ingepakt in de mummievormige kunstvezelslaapzak Selun 800, met verstelbare capuchon, die dankzij de Primaloft-isolatie ook een droge warmte biedt in vochtige luchtomstandigheden. Met de Easy Exit-ritssluiting rits je jezelf bliksemsnel in en uit de slaapzak – zo slaap je zonder moeite in en uit.  

Adviesprijzen: 250 euro en 200 euro

Vaude outdoor essentials
Essentieel voor de natuur
 ‘Hoe geniet je tijdens het trekken niet alleen van de natuur, maar zorg je er ook voor dat de natuur van jou geniet?’ Dat is de bonusvraag die we bij VAUDE stellen. Daarom dragen de Tekoa, Asymmetric, Atrum EVO en de Selun 800 trots ons Green Shape-label, wat staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product uit duurzame, bluesign®-gecertificeerde materialen. De Taurus trekkingtent is daarnaast volledig PVC-vrij gefabriceerd, zodat zijn (en jouw) ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft. Zo kiezen ze met deze de collectie van Vaude outdoor essentials voor een betere wereld.

Wil jij op de hoogte blijven van al ons nieuws? Houd dan de nieuwspagina van ons in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van onze magazines!

 van