10-10-2011 - Mountainbiken, Nieuws

Vaude Fase RC

Met de komst van de Fase RC mountainbikeschoen is het Vaude fietsschoenen programma verder versterkt. Feedback van teams en dealers komt samen in deze schoen. Wat goed was (zoals de Vaude-leest en de heelclip), is behouden. De Fase oogt echter slanker, is lichter en voorzien van noppen. Deze Fase RC is speciaal ontwikkeld voor snel en technisch rijden tijdens xc en marathons. Ook dames kunnen voortaan mountainbiketochten trotseren met Vaude-schoenen: de Soneza RC voldoet aan dezelfde hoge eisen.

Zool
Zowel de Fase RC als de Soneza RC hebben een stijve nylon buitenzool in combinatie met anti-slip TPU-noppen onder het smalle gedeelte van de voet. Dit  zogenaamde ‘Race Chassis’ komt de krachtoverdracht tijdens het rijden ten goede. Het profiel van de zool is voorzien van de ‘V-Gap’, dat zorgt voor een makkelijke geleiding van het pedaal naar de schoenplaat. De ‘Grip Support’ (spikes) onder de voorvoet zorgt voor een goede grip op een modderige ondergrond bij passages waar men moet lopen. De schoenen zijn uiteraard compatibel met clipless pedalen met SPD aansluiting. De binnenzool hebben een anti-bacteriële behandeling ondergaan en zijn anatomisch gevormd.

Tot in detail
Voor de Fase RC en de Soneza RC is gekozen voor sneldrogende en zeer ademende materialen, zoals air mesh. De Fase RC beschikt over een ‘Power Strap’ om de schoen dicht te maken: dit betrouwbare sluitmechanisme geeft de voet een stabiele houding en is tijdens het fietsen nauwkeurig te verstellen. Beide schoenen hebben daarnaast Velcro sluitingen om de schoenen snel aan te trekken en het zorgt bovendien voor een comfortabele pasvorm. Ook zijn beide fietsschoenen voorzien van een ‘Heel Clip’, dat ervoor zorgt dat de hiel goed vastzit in de schoen. Ten slotte is voorkant extra versterkt ter bescherming van de tenen; de zogenaamde ‘Toe Cap’. Adviesverkoopprijs Fase RC: € 125,- en Soneza RC: € 100,-.

Meer info vind je hier

.

 van