20-09-2021 - Snowboarden, Nieuws, Skiën, Nieuws

VAUDE heeft alles voor je nazomerse hikingtrip

We hebben er door de herfstige zomer in ons land misschien meer dan ooit naar uitgekeken: het is weer Indian Summer-tijd. Hét moment om – als de weergoden ons de komende weken nog even gunstig gezind zijn – alles nog een keer uit de (zomer)kast te halen en volop van de laatste zonnestralen te genieten voor we de herfst in gaan. Terwijl de bomen goud kleuren en de lucht roze, trekken duizenden mensen erop uit om nazomerse natuurtochten te beleven, inclusief overnachtingen onder de sterrenhemel. Ben jij een van deze mensen (of wil je er voor het eerst dit jaar een zijn), dan hebben wij goed nieuws: VAUDE heeft alles in huis om van jouw nazomerse hikingtrip een ongekend succes te maken!

Wizard 24+4: De betoverende rugzak

Packing is letterlijk en figuurlijk een essentieel onderdeel van backpacking. Voor zo’n meerdaagse trip heb je heel wat nodig, maar gelukkig is dat geen probleem voor de Wizard 24+4! Met 24 liter aan ruimte en een voorvak, meerdere meshvakken en hydratatievak voor je drinkfles ga je bepakt, bezakt én bevakt op weg. Wat extra spullen nodig voor onderweg? Dan tover je er eenvoudig 4 liter aan extra ruimte bij. Hoeveel je ook besluit mee te nemen, dankzij de ergonomische schouderbanden en het Aeroflex Control-draagsysteem raakt je rug niet te veel belast bij het klimmen en afdalen, en blijft hij ook nog eens lekker geventileerd tijdens je tocht.

Rotstein 450: Slapen als een mummie

Heb je na een dag intens hiken een mooi plekje gevonden om te overnachten? Als je zeker wilt weten dat je het ‘s nachts niet koud krijgt, slaap je het best stevig ingepakt. Je glijdt na je lange wandeltocht gemakkelijk in de Rotstein 450, een waterdichte slaapzak van honderd procent gerecycled polyester, die je direct omwikkelt met zijn zachte ganzendons. Hij is licht, verstelbaar in lengte en heeft een warmtekraag én een 3D-box voor je voeten. De vorm van de slaapzak is volledig aan je eigen wensen aan te passen qua volume en warmte en laat je altijd bewegingsvrij. Zelfs aan de wildste slapers biedt de Rotstein dus een warm en fijn onderkomen.

Performance 7M: Licht en isolerend

Geen enkele slaapzak kan zonder zijn trouwe compagnon, het slaapmatje! Uit je Wizard-rugzak tover je daarom ook in enkele seconden de Performance 7M tevoorschijn. De ‘7’ staat voor de dikte van het matje: hij bevat zeven centimeter aan isolerende, warme voering. De speciale constructie van de mat, in combinatie met hoogwaardige materialen en zijn ei-vorm, maken hem zo licht als een veertje. Toch ligt de slaapzak supercomfortabel en beschermt hij je zelfs tegen optrekkende kou vanuit de grond. 

De voetafdruk die telt

Tijdens het hiken laat je niet alleen je fysieke voetsporen achter in de natuur, maar ook je ecologische voetafdruk. Bij VAUDE helpen we je om je steentje bij te dragen door onze outdoor-spullen, zoals de Rotstein en de Wizard, op een milieuvriendelijke manier te produceren en waterafstotend te maken. Meer dan negentig procent van onze producten draagt ons officiële Green Shape-label, wat inhoudt dat ze volgens strenge duurzaamheids- en ethische normen zijn geproduceerd. We zijn er trots op dat we onze leefwereld voorop stellen en laten dat graag aan iedereen zien. 


Over VAUDE

VAUDE maakt functionele en innovatieve producten voor activiteiten in de berg- en fietssport. Als duurzame en innovatieve outdoor fabrikant levert VAUDE een bijdrage aan het verbeteren van de wereld zodat de mens van morgen kan genieten van de natuur met een schoon geweten. Daarmee zet dit familiebedrijf wereldwijd ecologische en sociale standaarden. VAUDE (uitgesproken als [fau’de]) staat voor milieuvriendelijke producten welke op eerlijke wijze zijn gefabriceerd. In het hoofdkantoor vlakbij het Zuid-Duitse dorp Tettnang biedt het bedrijf werk aan ongeveer 500 mensen.

Voor meer informatie over VAUDE ga naar VAUDE.com.

 van