20-04-2018 - Mountainbiken, Nieuws

nieuwe collectie slaapmatten met accessoires van Vaude

Ook in de open lucht geldt: men moet zijn bed maken zoals men slapen wil. VAUDE heeft bij zijn actuele matten niet alleen de technische 3D-constructie omgezet, maar zet nu ook bij het comfort nieuwe maatstaven voor camping, trekking en bergavontuur.

Voor het seizoen zomer 2018 brengt outdoorspecialist VAUDE een compleet nieuw mattengamma op de markt. Buitenslapers vinden in een breed gamma de perfecte ondergrond voor hun toepassing – om het even of performance of comfort gewenst is. Alle matten hebben een warme, vriendelijke roodtint. Dankzij milieuvriendelijke materialen is ook het ecogeweten gesust en bovendien beschikt de mat over een zacht rustkussen.

De Performance mat met PrimaLoft®-isolatie voert VAUDE’s mattenrij aan. De 7 cm dikke isomat is oorspronkelijk voor gewichts georiënteerde trekkers en bergbeklimmers geconstrueerd, die gewicht en pakmaat willen beperken. VAUDE kiest aan de binnenkant voor PrimaLoft® Black Insulation ECO, dat voor een optimaal warmtevermogen in zware omstandigheden zorgt. De superlichte isomat schittert met een bijzonder kleine pakmaat. Een rechthoekige snit met afgeronde hoeken biedt bovendien het beste compromis uit licht gewicht en maximaal comfort bij het gebruik in een tent of in de open lucht.

Vaude Camperen

Door de in lengterichting aangebrachte luchtkamers beschikt de mat over een ideale verhouding gewicht/ligcomfort. De aan de bovenkant aangebrachte isolatie garandeert een hoge warmteretentie en levert een optimale warmtereflectie. Eenvoudig in de hantering presenteert zich het doordachte, voor een patent aangemeld VAUDE vlak ventiel.

De mat wordt in de maat M (183 x 51 cm) en L (196 x 61 cm) alsook in een standaard- en wintervariant aangeboden, die door een sterkere voering (200 g/m² Primaloft® Black Insulation ECO in de plaats van 60 g/m² bij het standaardmodel) ook in de meest extreme omstandigheden voor een hoog warmtevermogen en een zacht warm slaapklimaat zorgt.

Voor trekkers en bergbeklimmers die op comfort zijn gesteld

Het model Hike zal daarentegen op comfort gerichte trekkers en bergbeklimmers overtuigen, die op zoek zijn naar een lichte en in klein formaat inpakbare mat met een zo groot mogelijk ligvlak. De mat overtuigt dankzij zijn kunstvezelvulling met een goede warmte-/gewichtsverhouding en zijn 3D-matconstructie. Daardoor beschikt de mat over een zo groot mogelijk bruikbaar oppervlak en is het mogelijk om andere matten er tegenaan te plaatsen zonder opening ertussen. Het robuuste, opgeruwde 75D-buitenmateriaal zorgt er bovendien voor dat de mat bijzonder lang meegaat. Ook de Hike wordt in twee lengtes en een sterk geïsoleerde wintervariant aangeboden, die van de mat de perfecte begeleider voor elk seizoen maakt.

Met de Tour richt VAUDE zich tot kampeerders en trekkers die een mat zoeken die zo eenvoudig mogelijk is in het gebruik en die een geringe pakmaat heeft. De milieuvriendelijk vervaardigde mat met schuimkern overtuigt door een goede prijs-/prestatieverhouding en beschikt over talrijke eigenschappen die van de mat een robuuste begeleider maken bij alle outdoor activiteiten. De afgeronde hoeken bieden het beste compromis uit licht gewicht en maximaal comfort. Aan de bovenkant wordt een heel zacht en aangenaam 30D stretchmateriaal gebruikt, aan de achterkant daarentegen kiest VAUDE voor een robuust, opgeruwd 75D materiaal.

VaudeDe schuimkern en het elastische bovenmateriaal passen zich aan de druk van het lichaam voor een optimale slaappositie aan, de mat wordt bovendien in twee varianten aangeboden: 3,8 cm dikte voor gewichtsbewuste en 5 cm voor comfortbewuste gebruikers.

Superieur comfort bij het kamperen: VAUDE Dream

Nomen est omen: de Dream tilt per slot van rekening het slaapcomfort bij het kamperen naar een nieuw niveau. De in 7,5 en 10 cm dikte verkrijgbare mat blaast zichzelf op en beschikt over een 3D-matconstructie voor een zo groot mogelijk bruikbaar oppervlak en het zonder tussenruimte tegen elkaar leggen van meerdere matten.

De rechthoekige vorm zorgt voor een maximale benutting van de oppervlakte, het zachte en aangename bovenmateriaal garandeert een heel hoog slaapcomfort. Ook hier past de mat zich aan de druk van het lichaam aan om een optimale slaappositie te garanderen.

Om het gewicht te reduceren, heeft VAUDE de mat van horizontale stansingen in de schuimkern over de volledige lengte van de mat voorzien. Dit zorgt tegelijk voor een betere luchtinsluiting en een hoger isolatievermogen.

De Dream Comfort is als kamerluchtmatras met een indrukwekkende 10 cm dikte opgebouwd. Een dunne schuimlaag zorgt voor hoge luchtdoorlatendheid en slaapcomfort als in het eigen bed. De bekleding is niet gelamineerd en daarom afneembaar en kan bij 30°C in de machine worden gewassen. De mat is bijzonder eenvoudig te repareren en te recyclen en zal hierdoor comfortbewuste kampeerders overtuigen die voor een bijzonder duurzame uitrusting kiezen.

Vaude berg

Doordachte pompoplossingen – Pump it up!

Luchtmatten moeten altijd met een pompzak of -kussen worden opgeblazen, want het vocht uit de ademlucht kan schimmel aan de binnenkant veroorzaken. VAUDE biedt hiervoor twee comfortabele oplossingen aan. Met de Pump Sack kunnen matten van VAUDE en andere fabrikanten in een handomdraai worden opgepompt. Doeltreffend, comfortabel en klein inpakbaar – zo kan de functie van de lichte zak met enkele woorden worden samengevat. De clou: de milieuvriendelijk vervaardigde Pump Sack kan ook als waterdichte pak- en bewaarzak worden gebruikt. Met slechts 80 gram gewicht en een kleine pakmaat kan hij in elke kampeer- en outdoorbagage probleemloos worden opgeborgen.

De slechts 145 gram zware Pump Pillow daarentegen is pomp en hoofdkussen in één. Het comfortabele kussen beschikt over een pompfunctie voor matten en is geschikt voor de meeste gangbare modellen van VAUDE en andere fabrikanten. Het klein verpakbare hoofdkussen wordt uit elastisch en zijdezacht 50D stretch micropolyester vervaardigd. Het soepele bovenmateriaal zorgt samen met de comfortabele schuimkern voor een hoog ligcomfort. Hiermee is de Pump Pillow de ideale 2-in-1-oplossing voor de slimme kampeerder!

Meer informatie over de nieuwe zomercollectie van Vaude, is te vinden op de website van Vaude.

 van