VAUDE komt met gerecyclede softshells ter bescherming van mens en milieu

VAUDE heeft zich ten doel gesteld om wereldwijd klimaatneutraliteit over de gehele leveringsketen te bereiken. Daarbij spelen natuurlijk de gebruikte materialen een doorslaggevende rol. Door het gebruik van gerecycled materiaal, zoals bijvoorbeeld van oude petflessen, kan de CO2-uitstoot bij de textielproductie ongeveer worden gehalveerd. Vanaf het winterseizoen 2021 zal de outdoorfabrikant alle winddichte softshells voortaan voornamelijk van gerecyclede materialen produceren. Maar dat is nog niet alles: de helft van alle VAUDE-producten bestaat vanaf volgende winter voor minstens 50% uit gerecyclede of biobased, d.w.z. hernieuwbare grondstoffen.

Duurzame materialen worden ook in de textielproductie steeds belangrijker. VAUDE stelt zichzelf hoge doelen: de meest duurzame outdoorfabrikant voor berg- en fietssport van Europa heeft zichzelf ten doel gesteld om tot 2024 méér dan 90 procent van haar producten minstens voor de helft uit gerecyclede of biobased materialen te produceren. De herfst/wintercollectie 2021 is met in totaal 30 winddichte producten van voornamelijk gerecycled softshell-materiaal een belangrijke mijlpaal in het behalen van dit “Brand Material Goal”. Veel modellen halen dit doel zelfs met een gerecycled gehalte van méér dan 75 procent.

Door gebruik te maken van materialen van gerecyclede petflessen vermijdt VAUDE de winning van ruwe olie, vermindert het bedrijf de uitstoot en gebruikt het verondersteld afval als waardevolle grondstof. Met de nieuwe collectie levert VAUDE zo een belangrijke bijdrage aan milieu en klimaat. Met een nieuwe opdruk op de buitenstof geven de nieuwe softshells trots hun innerlijke waarden door aan de buitenwereld – het logo “Recycled Inside” verwijst zelfbewust naar hun duurzame kwaliteiten.

Weerbestendig outdoor plezier voor het hele gezin

Het bijzondere hoogtepunt van de nieuwe softshell-reeks is het Elope Softshell Jacket dat bijna volledig uit gerecyclede materialen bestaat. Alleen voor het membraan en de ritssluiting heeft VAUDE nog geen volledige oplossing paraat. Winddicht en waterafstotend evenals met capuchon, voorzakken en verstelbare manchetten is deze altijd klaar voor gebruik. Zowel in de fietssport als in de bergsport bewijzen de modellen van de nieuwe VAUDE softshell-generatie dat gerecyclede materialen geen verlies van prestatie betekenen. VAUDE-klassiekers zoals het Wintry Jacket IV of Cyclone Jacket VI overtuigen ook in de nieuwe gerecyclede versie met een hoog ademend vermogen en houden de wind toch gegarandeerd buiten. Zo kunnen een koude tegenwind bij snelle afdalingen op een mountainbike of winderige bergtoppen tijdens het wandelen je niet deren. Maar niet alleen de volwassenen moeten tijdens hun avonturen warm blijven. Ook voor de kinderen heeft VAUDE gezorgd: het Kids Rondane Jacket IV bestaat voor méér dan 75 procent uit gerecyclede materialen en beschermt de kleintjes tijdens het ravotten in het bos of tijdens herfstwandelingen veilig tegen wind en kou.

Weer- en klimaatbescherming in één

Met de collectie voor herfst/winter 2021 vestigt VAUDE zich als pionier op het gebied van duurzame winddichte softshells en laat het bedrijf duidelijk zien dat functionaliteit en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Alle softshells van de nieuwe generatie zijn PFC-vrij waterafstotend uitgerust (d.w.z. zonder schadelijke fluorkoolwaterstoffen vervaardigd) en bekroond met het VAUDE Green Shape-label en het Duitse textielzegel “Grüner Knopf” (Groene Knoop). Deze zegels garanderen een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie met gecertificeerde materialen en bieden zo oriëntatie voor consumenten met een groot besef van verantwoordelijkheid.

 van