Vaude Men’s Manukau Padded Jacket: Natuurlijk en duurzaam de city in

Er voor de city cool uitzien en tegelijkertijd een statement voor het milieu maken – het Vaude Manukau Padded Jacket maakt het mogelijk. Want in dit robuuste trucker jacket steekt enorm veel ecologische spirit. In het buitenmateriaal wordt een mix van hennep en gerecycled polyester gebruikt en ook in de voering zit gerecycled polyester van oude flessen. Daarnaast zorgt het robuuste ontwerp van de jas en de ietwat glanzende wax-finish voor een echte blikvanger.

Vaude Men's Manukau Padded Jacket

Zelfs urban cowboys hebben het wel eens koud – en zij hebben in de stadsjungle een partner nodig die hen betrouwbaar opwarmt. Om het even of het op weg naar kantoor is of bij het biertje met vrienden na het werk. Het Men’s Manukau Padded Jacket van Vaude ziet er niet alleen casual uit en voelt met het Sherpa fleece in de opstaande kraag uiterst comfortabel aan – het wordt ook duurzaam vervaardigd. 

Hennep en warmte maken mannen gelukkig

55% hennepvezels en 45% gerecycled polyester – wat duurzame producten aangaat, speelt het Men’s Manukau Padded Jacket in de eerste divisie. Hennep is zeer makkelijk te verbouwen en verbruikt weinig water, bovendien worden er geen pesticiden gebruikt – dat stelt het ecologische geweten gerust. Het gebruik van gerecycled polyester vermindert op haar beurt het verbruik van nieuw geproduceerd plastic en reduceert zo de ecologische voetafdruk en de CO2-balans.

De slimme materiaalmix biedt een uitstekende warmteperformance tijdens koude dagen bij het wisselen van de seizoenen en tegelijkertijd een solide bescherming tegen het weer. De truc zit zoals zo vaak in de details, want het Men’s Manukau Padded Jacket is aan de buitenzijde gewaxt – wat voor goede wind- en regenbescherming zorgt, kleine buien probleemloos laat afparelen en de jas een bijzondere, ietwat glanzende look verleent.

Vaude Men's Manukau Padded Jacket

Nieuwe methodes in de stedelijke vormgeving

Vaude combineert een technisch materiaal voor de voering met uiterst milieuvriendelijke grondstoffen en overtuigt bovendien met een stijlvolle, robuuste look die bij het aanraken echter onverwachts zacht aanvoelt. Ook op het gebied van bescherming tegen het weer is Vaude baanbrekend bezig. De waterafstotende waxcoating ontwikkelt bij langer dragen de gewenste used look. Twee borstzakken met flap, twee handwarmende zakken en een binnenzak houden alle belangrijke zaken dichtbij de drager en brengen orde in het moderne dagelijkse leven.  Met de opgeruimde, urban look is het Men’s Manukau Padded Jacket het perfecte understatement-kledingsstuk voor het volgende uitstapje in de city.

Milieuvriendelijk productie

Naast de productie van de duurzame grondstof hennep en gerecycled polyester draagt het Men’s Manukau Padded Jacket ook het Vaude Green Shape label. Dit staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame en bluesign®-gecertificeerde materialen.

Voor meer informatie over deze urban jas klik je hier.

 van