14-05-2019 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Vaude Moab Ultra Light hybrid jacket

Vaude Moab Ultra Light hybrid jacket review. Wanneer je fietst wil je flexibel zijn qua kleding. Vaak is het bij het wegtrappen nog fris, maar na een minuut of dertig is je lichaam opgewarmd en wil je snel laagjes lozen. Kleding die zowel technische kwaliteiten heeft alsmede klein op te vouwen is komt dan goed van pas. De Vaude Moab Jacket voldoet aan alle eisen op dit gebied. Het jack combineert isolatie met winddichtheid, een extreem laag gewicht en pakvolume. Maatje medium weegt slechts 172 gram en je propt het eenvoudig in een zakje.

VaudeMoabULhybridjacket

Het gebruikte materiaal is winddicht en doordat een deel van je torso en schouders zijn voorzien van een dunne Primaloft-voering is deze ook lekker warm. De Vaude Moab Jacket is zeker geen winterjas, maar een windstopper die net even wat extra warmte biedt. De flexibele panelen onder de oksels zorgen voor genoeg bewegingsvrijheid tijdens het rijden. Doordat je met het opbergen geen last hebt van deze isolatie, is er in onze ogen geen reden om niet voor deze extra luxe te kiezen. Verder is het jack redelijk clean en simpel, er zitten geen luxe features op, het doet wat het moet doen, je warm houden. De Vaude Moab Jacket is waterafstotend, genoeg om de eerste druppels van een bui tegen te houden. Echter, als het echt gaat regenen duurt het niet lang voor de boel doorlekt. Ten slotte, zoals het Vaude betaamt is alles ook onder hun groene vlag geproduceerd.

Prijs € 160,- vaude.com

Meer lezen? 

Meer reviews zoals de review van de Vaude Moab Jacket en overige tests lees je ook in UP/DOWN #1 2019. Word abonnee van UP/DOWN zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van UP/DOWN of Wielrenblad kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je UP/DOWN of Wielrenblad ook via tablets of smartphones kunt lezen.

 van