21-09-2018 - Mountainbiken, Nieuws

VAUDE – Trail Spacer 8

De Zuid-Duitse outdoor-specialist VAUDE bewijst met de lichtgewicht rugzak Trail Spacer 8 nogmaals zijn innovatiekracht op het gebied van rugzakken. Voor het eerst wordt daarbij voor het rugpand een innovatieve 3D-breiconstructie ingezet. Het wereldwijd unieke productieproces is ontwikkeld in samenwerking met de hogeschool voor textiel van Albstadt-Sigmaringen en biedt een compacte pasvorm bij outdooractiviteiten zoals wandeltochten maken, mountainbiken of trailrunning.

Het nieuwe rugsysteem genaamd Vent-Tex Spacerknit wordt uit drie garens naadloos en met verschillende hardheidszones gebreid. De 3D-breiconstructie past zich volledig aan de schouders van de drager aan en omsluit de sporter als een vest. De productie is zeer hulpbronnenefficiënt, want het rugdeel wordt zonder schuim gemaakt en geproduceerd in Zuid-Duitsland. Bovendien is er geen afval, er blijft geen restmateriaal over.

Fenomenaal comfort

De rugzak Trail Spacer met een inhoud van 8 liter en een gewicht van 475 gram biedt ambitieuze sporters met het Vent-Tex Spacerknit een groot aantal functionele voordelen. Het naadloos gebreide rugdeel heeft verschillende hardheidszones voor optimale drukverdeling. De flexibele structuren passen zich daardoor bij de romp en schouders perfect aan het lichaam aan. De rugzak ligt altijd direct tegen het lichaam en daarmee dichtbij het zwaartepunt hiervan, of het nu op de fiets bij een meer gekromde houding of tijdens wandeltochten en bij het gebruik van wandelstokken is. Dankzij praktische éénhands-koorden kan de packsack altijd strak gepakt en zelfs tijdens het lopen bijgesteld worden. De elastische 3D-breiconstructie maakt een doorlopende ventilatie mogelijk met betere beluchting dan elk ander rugpand. Zo biedt het op een vest lijkende rugsysteem perfecte steun, comfort en ventilatie bij bewegingsintensieve sporten zoals trailrunning, langlaufen, mountainbiken, snelle wandeltochten en skitochten. Naast het hoofdvak met een inhoud van 8 liter bieden ook de schouderbanden diverse opberg- en steekvakken met plaats voor gels, repen, mobiele telefoon, MP3-speler of de drinkfles, allemaal dingen die men onderweg snel bij de hand moet hebben. Even een korte stop, dan gaat het weer verder, de natuur in. Uiteraard is de rugzak ook geschikt voor het gebruik van een drinkzak.

Wil jij deze rugzak ook zo snel mogelijk uitproberen klik dan hier!

 van