15-03-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Vaude uitrusting voor bikepacking

Onderweg met de mountainbike, alle bagage direct aan de fiets bevestigd, zodat men als sportieve fietser van maximale bewegingsvrijheid kan genieten – dat is wat vrijheidslievende fietsers onder puur avontuur verstaan. Vaude biedt van de kleding tot ultralichte tenten, slaapmatten en slaapzakken de complete uitrusting hiervoor en heeft nu ook drie speciale bikepacking tassen in het gamma.

Bikepacking wordt alsmaar populairder, begrippen zoals overnighter, micro-adventure of 5to9-avontuur die in dit verband eveneens vaak worden gebruikt, zijn uiteindelijk allemaal op gelijkaardige belevenissen van vrijheid en avontuur gericht. En dat afhankelijk van de tijd, de zin en spontaniteit graad om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. In elk geval alleen met de nodige bagage en bij voorkeur met overnachting in de open lucht – en als dit alles op twee wielen plaatsvindt: bikepacking, met de bagage op de fiets!

De Trailfront, trailsaddle en trailframe – dit zijn de drie bikepacking tassen waarmee VAUDE avontuurlijke bikers op pad stuurt. Alle modellen zijn met een waterdichte rolsluiting uitgerust. Hiermee kunnen ze makkelijk bediend en gecomprimeerd worden. Ze worden uit PVC-vrij zeilmateriaal vervaardigd en zijn compleet waterdicht gelast. De waterafstotende afwerking Eco Finish aan de buitenkant bevat geen voor het milieu schadelijke fluorcarbonen (PFC).

Vaude tassen

De stuur- en zadelsteuntas bergen de meeste bagage op. Door de centrale bevestiging behoudt men ook op ruige trails de controle over de fiets. Beide modellen zijn zo geconstrueerd dat de ophanging altijd aan de fiets bevestigd blijft en de eigenlijke packsack snel en eenvoudig kan worden afgenomen. “De bevestiging aan het stuur en onder het zadel kan afhankelijk van het type fiets een beetje omslachtig en moeilijk zijn. Daarom hebben we een tasophanging ontwikkeld die, eenmaal bevestigd, tijdens de volledige rit aan de fiets blijft”, aldus Rafael Erath, productmanager bij VAUDE. De frametas kan via een combinatie van sluitingen compleet worden verwijderd, omdat de bevestiging aan het frame beter toegankelijk en duidelijk eenvoudiger is. Gezamenlijk hebben de drie modellen 39 liter pakvolume. De stuurtas beschikt over bijgeleverde banden voor het bevestigen van extra bagagestukken.

Het model Trailsaddle voor de bevestiging onder het zadel is met 12 liter volume uitstekend geschikt voor het opbergen van uitrusting die men tijdens de rit niet nodig heeft. Praktisch feature: hij houdt niet alleen de bagage droog, maar ook jou door als spatbescherming te dienen. De zijdelingse compressieriemen van de aan de zadelsteun te bevestigen tasophanging geven de packsack voldoende grip en verhinderen dat deze tijdens het rijden loskomt.

Vaude tas

De stuurtas Trailfront is aan twee zijden via rolsluitingen toegankelijk. De packsack biedt 19 liter volume en is uitermate geschikt voor eerder lichte bagage, zoals een slaapmat en slaapzak of de weerbestendige kleding. Handige feature is de draagriem waarmee de afgenomen packsack los over de schouder kan worden gedragen. Flexibele compressieriemen aan het frame geven de stuurtas voldoende grip en stabiliteit tijdens het rijden. Met pakriemen aan de bovenkant kan extra bagage, zoals een lichte tent of een bivakzak worden bevestigd. De ophanging van de packsack wordt door eenvoudige montage aan de stuurbuis bevestigd. Door de praktische afstandshouders en de in breedte verstelbare bevestigingen blijft er altijd voldoende ruimte voor de rem- en, schakelkabels.

Vaude tassen

De gemakkelijk toegankelijke frametassen Trailframe met 8 liter volume zijn door het lage zwaartepunt uitermate geschikt voor zwaardere bagagestukken zoals gereedschap, kampeerkooktoestellen of proviand. Praktisch feature: de onderste 2 bevestigingsriemen kunnen worden verwijderd, waardoor de packsack in de lengte verstelbaar is en ook aan fietsen met achterwielvering kan worden aangebracht. Aan de bovenbuis wordt de tas door sterk klevende, rubberen banden bevestigd.

Vaude Frametas

Meer informatie over de producten van Vaude is te vinden op de website.

 

 

 

 van