13-09-2011 - Windsurfen, Nieuws

Veel wind bij voorlaatste tourstop NK Windsurf

De voorlaatste tourstop van het Yogho!Yogho! NK Windsurf kende op 10 en 11 september veel wind. Het circus was te gast op de Brouwersdam in Zeeland. Er werd gevaren in de racedisciplines van het NK, de Formula Windsurfing en Slalom.

Op zaterdag 10 september werd ‘Formula’ gevaren, omdat daarbij wat minder wind nodig is. Maar liefst vier races, het reglementaire maximum, konden afgewikkeld worden. Aan kop was het vooral stuivertje wisselen tussen voormalig Olympisch surfer Casper Bouman en meervoudig Nederlands kampioen Dennis Littel. Bouman wist het Formula Windsurfing op zijn naam te zetten voor Littel. Coming star Teade de Jong, hij meld zich steeds vaker en regelmatiger in de top, wist beslag te leggen op de laatste podiumplaats voor routinier Adrie Keet.

Op de zondag stond er meer wind en daarom werd er Slalom gevaren. Voor de Slalom kwamen er apart nog een aantal specialisten en dat vertaalde zich in de uitslag. Omdat het een Open Nederlands Kampioenschap betreft waren er ook een aantal buitenlandse deelnemers, zoals Belgen, Duitsers en mensen uit het UK. Dennis Mueller (D) wist als eerste de boeien te ronden voor Jacques van der Hout, die zich vooral met speedsurfen bezighoudt. Nick van der Hout werd derde, terwijl Adri Keet ook hier met een vierde plaats net buiten het podium viel.

De finale van de het Yogho!Yogho! NK Windsurf Formula en Slalom is 15 en 16 oktober. De spectaculaire windsurf Wave discipline wordt op afroep in Scheveningen georganiseerd. Het eerste weekeinde met voldoende wind gaat het evenement door. De afroepweekends zijn:

–          17&18 september

–          8&9 oktober

–          29&30 oktober

–          5&6 november

 van