02-10-2012 - Windsurfen, Nieuws

Veel wind-, kitesurf en SUP actie tijdens geslaagde Real Trip Makkum

Op 29 en 30 september 2012 organiseerden Naish en Prolimit hèt windsurf, kite & Stand Up Paddle (SUP) evenement van het jaar: de Real Trip. Twee dagen lang was Makkum gevuld met windsurf, kite en SUP wedstrijden, party, barbecue en vooral veel gezelligheid! Zo’n 150 deelnemers genoten van fantastisch weer met twee dagen wind rond de 16-22 knopen.

Fanatieke windsurfers
Zoals ieder jaar werden er windsurfwedstrijden gevaren in verschillende klasses en een kleine honderd deelnemers verschenen aan de start. De Kidstrofee was weer een groot succes en de bloedfanatieke kids zorgden voor spannende wedstrijden. Op zaterdag werd er zowel door de kite- als door de windsurfers een downwindslalom gevaren en op zondag een long distance.

Spektakel tijdens kite demo
Nieuw dit jaar was de kitewedstrijd, een unieke race in deze tijd van het jaar! Er was speciaal ontheffing geregeld voor deze race want kitesurfen in Makkum is verboden tot 1 oktober. De kite- en windsurfers wisselden elkaar af tijdens de heats. Op zondag was het tijd voor nog meer spektakel. Oud-wereldkampioen Kevin Langeree gaf een spectaculaire kite demo die veel bekijks trok.

Suppers trotseren wind en golven
Op zondag middag trotseerden de stand up paddle deelnemers de harde wind en de golven. De SUP race ging spectaculair van start in de hoge golven. Vanwege de harde wind werd de race gepeddeld in de haven, waar de deelnemers om de Real Trip wisseltrofee streden. Daarnaast was deze laatste SUP race van het seizoen onderdeel van het SUPNL klassement en werd er gepeddeld voor een plaats in het eindklassement.

Het was een mooi gezicht om alle watersporten gezamenlijk op het water te zien in Makkum. Er werd enthousiast en fanatiek gevaren en gepeddeld met één gezamenlijk doel. Plezier op het water!

 van