09-12-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Veiligheidsmededeling: Ion Release Buckle VI

Veiligheidsmededeling: Ion Release Buckle VI: Uw veiligheid is onze hoogste prioriteit. Zelfs met de grootste zorgvuldigheid en vooruitziende blik kunnen technische materiaalproblemen helaas niet volledig worden uitgesloten. 

Omdat het niet onomstotelijk vaststaat dat de bouwkwaliteit van enkele exemplaren overeenkomt met de verwachte levensduur, adviseert ION om alle Releasebuckles generatie zes te vervangen.

Probleem beschrijving – Veiligheidsmededeling: Ion Release Buckle VI

De Releasebuckle verbindt het harnas met de spreaderbar. Na een uitgebreid kwaliteitscontroleprogramma hebben we ontdekt dat sommige gespen afwijken van onze standaard en vatbaar zijn voor breuk in situaties met extreem hoge belasting en/of intensief gebruik. Een gebroken gesp zal ertoe leiden dat het harnas onvrijwillig opengaat, wat een aanzienlijk risico op letsel met zich meebrengt.   

Overzicht van getroffen gespen – Veiligheidsmededeling: Ion Release Buckle VI

Getroffen zijn alle Releasebuckles VI met twee gewrichten. Zie de verklarende illustraties hieronder.

Veiligheidsmededeling: Ion Release Buckle VI
  • Verder zijn de Releasebuckles te herkennen aan de webbing puller. Alleen de betreffende gesp is voorzien van dit stoffen gedeelte.  
  • Deze Releasebuckles zijn exclusief gemonteerd op heup- en zitgordels van 2020 en 2021.
  • Alleen de C-Bar 2.0 en C-Bar 3.0 Spreaderbar kunnen een aangetaste gesp hebben. 
  • Alleen de volgende kitetrapezes kunnen een aangetaste gesp hebben:   

Riot Curv 14 – 2020/21

Riot CS 20 – 2020

Rel 9 – 2021

Top 8 – 2021

Apex Curv 13 – 2020/21

Nova 6 – 2021

Nova Curv 10 – 2020/21

Sol Curv 11 – 2020/21

Sol 7- 2021

Radar – 2021

Sonar – 2021

B2 – 2021

Wat nu? – Veiligheidsmededeling: Ion Release Buckle VI

  1. Ga naar een ION-dealer van uw keuze. Ze zullen de gesp omruilen en gratis upgraden naar de nieuwste versie. Dit is de gemakkelijkste en snelste optie. 
  2. Kun je niet naar een winkel? Neem dan contact met Ion via deze link. Dan komen ze zo snel mogelijk bij je terug en sturen ze de vervangende gesp gratis naar je toe.  

Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van