19-12-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Velocio Presenteert de Film “Ride to Ski”

Velocio, Scott, SUUNTO en Haglöfs brengen je “Ride To Ski,” een avontuurlijke korte film van 37:25 minuten gemaakt door Mikko-Pekka Karlin. De film documenteert een avontuurlijke bikepacking-reis door de Alpen op zoek naar verse poedersneeuw, schoonheid en plezier op de fiets. De ervaring wordt verteld door drie vrouwelijke atleten: Henna Palosaari, Sami Sauri en Malva Björkman

De reis begint in Innsbruck, Oostenrijk, en voert hen naar Riva del Garda, Italië. De film omvat zoveel mogelijk skiën en snowboarden onderweg. Bekijk hoe ze in negen dagen tijd 426 kilometer fietsen en 8.140 meter klimmen tijdens dit ski-touravontuur.

Paradoxaal genoeg was de eerste uitdaging van de reis het vinden van daadwerkelijke sneeuw, aangezien klimaatverandering de betrouwbaarheid van goed gevulde winters heeft beïnvloed. Dat was inderdaad de kern van hun bikepacking-idee: met minder besneeuwde winters, kon de machtige Alpen een landschap worden waar disciplines gecombineerd worden?

Deze korte film geeft een duidelijk antwoord: de toekomst is ook inclusief als het gaat om buitensportdisciplines en brengt nieuwe manieren om landschappen te verkennen. Met de krachtige fiets als het belangrijkste voertuig blijkt het de meest efficiënte vorm van transport te zijn, met zonder twijfel een verminderde impact op het klimaat en totale energie per kilometer.

Publicatieschema
6 december Innsbruck, Oostenrijk (live vertoning)
7 december München, Duitsland (live vertoning)
28 december Chamonix, Frankrijk (live vertoning)
14 november Malva’s filmavond in Narvik (live vertoning)
17-19 november Kiruna, Ski test weekend (live vertoning)
22 november Taivasalla Film Festival in Helsinki (live vertoning)

YouTube-lancering op 14 december (op Henna’s YouTube-kanaal)
Atleten / Cast

Crew

  • Director, editor, sound & color grading: Mikko-Pekka Karlin– @mpkarlin
  • Cinematography, stills and logistics: Richard Buchner
  • Producer: Henna Palosaari

Voor meer informatie kunt u hier terecht op de site

 van