05-12-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Verend Morgaw zadel beloond met prijs

Het Slowaakse bedrijf Morgaw heeft deze week een innovatie prijs op het Taiwanese ‘International Bicycle Design Competition’ gewonnen. Morgaw heeft namelijk de vering naar het zadel gebracht door deze twee facetten te combineren. Op deze wijze hoopt het merk dat zij fietsers in de toekomst meer comfort te kunnen bieden, zonder dat dit ten koste zal gaan van de snelheid.

De oprichters, Martin Moravcik en Slawek Gawlik, plaatsten in dit nieuwe model twee schokbrekers tussen de rails en de schaal. Het lijkt op een high tech uitvoering van het oude concept van een leren zadel met vering. Het effect van het Morgaw zadel zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met een Cane Creek Thudbuster zadelpen plus Specialized Toupe zadel.

Het Morgaw zadel zal trouwens in drie verschillende soorten op de markt gebracht worden. De bedenkers verkopen de zadels overigens via het crowdfuning platform Indiegogo. Op deze wijze hopen zij een totaalbedrag van 30.000 dollar op te halen. Met nog twee weken te gaan is al ruimschoots 2/3 binnen van het totaalbedrag, de teller staat momenteel namelijk op ruim 20.000 dollar. Overigens zullen de goedkoopste zadels verkocht worden vanaf 58 euro. Voor een impressie van de Morgaw zadels kan je even onderstaande video bekijken, die de fabrikanten in een eerder stadium online hebben gezet.

[youtube id=”UvN1_ja8_Og”]

 van