18-10-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Verleg je grenzen met nieuwe ERE Research Explorator GCR40 wielset

Maak kennis met de nieuwe ERE Research Explorator GCR40! De ideale metgezel voor enthousiaste fietsers. Deze aerodynamische wielen met een profiel zijn de opvolgers van de populaire Explorator GC45 en zijn specifiek ontworpen om extra sterk en duurzaam te zijn voor dagelijks gebruik en wegtraining, waardoor je wordt aangemoedigd om de weg op te gaan en te genieten van het plezier van het fietsen.

Met een gewicht van 1023 gram voor het achterwiel en 861 gram voor het voorwiel, bieden de nieuwe wielen een optimaal gewicht dat een perfecte balans creëert, waardoor ze een stevig en responsief gevoel geven zonder onnodig gewicht. Ze combineren kracht, prestatie en aerodynamica op een ideale manier, waardoor je je grenzen kunt verleggen en nieuwe uitdagingen moeiteloos kunt aangaan. De Explorator GCR40 wielset is de perfecte keuze voor weekendfietsers of als trainingswielen, zodat je het meeste uit elke rit haalt.

De velgen

De velgen hebben een aero profiel van 40 mm en zijn vervaardigd uit een specifieke Niobium legering met T10 warmtebehandeling, wat hen uitzonderlijk sterk en duurzaam maakt. Het velgprofiel heeft een binnenbreedte van 21 mm en een diepte van 9 mm, wat het monteren van banden vereenvoudigt en zorgt voor een betere pasvorm van bredere banden. De velgen bieden uitstekende stabiliteit voor banden tot 40c. Maar dat is niet alles—de Explorator GCR40 wielset is meteen tubeless klaar, wat ervoor zorgt dat het monteren van banden moeiteloos is en je kunt genieten van een rit met minder rolweerstand en minder kans op lekke banden.

De wielen zijn voorzien van Sapim Leader spaken, vervaardigd in België en gemaakt van Zweeds roestvrij staal, en zwarte nippels. Dit resulteert in een pakket met uitstekende prestaties tegen een betaalbare prijs.

De naven

In het hart van deze uitzonderlijke wielen bevinden zich de X12 24-gaats IONA voor- en achternaven. De IONA naven met rechtstreekse spaken worden ondersteund door hoogwaardige industriële lagers en een ratelsysteem met 4 palen. Ze kunnen worden geüpgraded met SKF lagers of zelfs keramische lagers. Freehub bodies zijn beschikbaar voor Shimano HG/Micro Spline, Sram XDR of Campagnolo/Ekar.

Nieuw design

Deze wielen zijn niet alleen technologisch geavanceerd, maar hebben ook een opvallend nieuw ontwerp. De geanodiseerde matte zwarte afwerking voegt een vleugje elegantie toe aan deze wielen, waardoor ze een stijlvolle aanvulling zijn op elke fiets. Of je nu alleen fietst of met een groep fietsliefhebbers, je fiets zal opvallen met de ERE Research Explorator GCR40 wielset.

Stevig en betrouwbaar

De Explorator GCR40 wielset is gebouwd om de uitdagingen van de weg te weerstaan. Deze wielen zijn buitengewoon stevig en kunnen tegen een stootje, zelfs voor zwaardere fietsers, en zorgen ervoor dat ze standhouden onder verschillende rijomstandigheden. Je kunt vertrouwen op hun betrouwbaarheid, zodat je je kunt richten op je fietsdoelen zonder je zorgen te maken over je uitrusting. Voeg de Explorator CL26 banden toe voor een uitzonderlijke wielset.

Met een prijs van slechts 499 euro biedt de Ere Explorator GCR40 wielset een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dus, laat je avontuurlijke geest ontvlammen, ontgrendel je ware potentieel en ga op onvergetelijke fietstochten met de Explorator CGR40 wielset. Het is tijd om je fietsrit naar nieuwe hoogten te tillen.

Specificaties

 • Gebruik: Performance Road / Performance Gravel
 • Gewicht: 1.884 gr
 • Velg specificaties: Ere in-house alloy with T10 heat treatment, height 40mm, 21 mm inner width, TLR
 • Aanbevolen bandbreedte: 26C – 32CRim type: Hooked Clincher/tubeless
 • Freehub body optie: Shimano, SRAM XDR, Campagnolo
 • Naven: Iona 4-pawl, Centerlock
 • Lagers: SKF
 • Spaken: Sapim CX Leader, Straight pull, Black
 • Nippels: Black/alloy
 • Tubeless tape: Ere ProClose 21
 • Max. gewicht fietser: 130 kg
 • Prijs: 499,-

voor meer informatie ERE Research Explorator GCR40 kunt u hier terecht op de site

 van