16-04-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Vermiste kiters gevonden door KNRM

Maandagavond werd een grote zoekactie gehouden voor twee vermiste kitesurfers. KNRM reddingboten werden opgeroepen rond 17.50 uur in de middag. De eerste surfer werd vervolgens bijna bewusteloos aangetroffen door de reddingboot van Baron van Linden om half negen. Tijdens het hoisten van de drenkeling werd door de Antoinette nog een surfer aangetroffen. Beiden mannen zijn per helikopter naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.

[youtube id=”ntTfxveu0AY”]

De kiters hebben vermoedelijk meer dan vier uur in het koude water gelegen. De alarmering kwam op gang omdat een van de mannen om 16.00 uur een afspraak had en niet kwam opdagen. Nadat een en ander was geïnformeerd werd de conclusie getrokken dat hij nog op zee moest zijn.

Het Kustwachtcentrum alarmeerde om 17.50 uur de KNRM reddingstations Hoek van Holland en Stellendam. Vermoedelijk is de kiter aan de zuidkant van de Maasvlakte overvallen door een windvlaag waardoor hij de controle over zijn kite verloor.

Onze collega’s van de Volkskrant hebben een artikel gepubliceerd over de vermiste kiters. Het interview met kitesurfer Wim Teernstra kun je hieronder terug lezen. Je kan ook op het forum van Kitehigh terecht voor verdere details over de gebeurtenissen van afgelopen maandag, hier is bijvoorbeeld ook nog een ooggetuigenverslag terug te vinden.

volkskrant

 

 van