25-05-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Vernieuwde MTB-toertocht tijdens Wielerfestival Montferland

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni vindt het Wielerfestival Montferland powered by Specialized plaats in en rondom ‘s-Heerenberg. Het Wielerfestival kent in haar vijfde editie een nieuw programma, dat bestaat uit een tweedaags Mountainbike Weekend en de schitterende Heilbron ToerCyclo op 5 juni op de weg met een vernieuwd parcours: de Posbank, de Nijmeegse én Montferlandse heuvels.

Tijdens de Kanjers voor Kanjers Kids Clinics op beide dagen kunnen kinderen beide dagen kennismaken met de fietssport. Inmiddels is de Wielerhuis De Pedaleur MTB Marathon al helemaal vol, met een recordaantal deelnemers van ruim 1.400.

Wielerfestival-Montferland-deelnemers

Sportieve fietsers kunnen zich nog inschrijven voor de Volvo Harrie Arendsen Cross Country MTB wedstrijd op 4 juni en de Heilbron ToerCyclo op de weg. Op de dag zelf kun je voor beide onderdelen nog inschrijven.
Beide evenementen zijn geschikt voor elk niveau sportieve fietser en gaan over on-Nederlands mooie en heuvelachtige parcoursen. De Cross Country wedstrijd vindt plaats bij ’t Peeske in Beek (Montferland), terwijl de ToerCyclo bij Specialized in ’s-Heerenberg start en finisht. In de ToerCyclo zijn verschillende Strava-segmenten opgenomen waarover een klassement wordt opgesteld en ook een klimtijdrit op de Eltenberg. Naast genieten van de mooie omgeving, kan dus een serieuze sportieve uitdaging aangegaan worden voor de liefhebbers. Na afloop is er hersteldrank en barbecue, zodat er ook gelegenheid is om de ervaringen van onderweg in een gezellige sfeer met elkaar te delen!

Het Wielerfestival Montferland powered by Specialized is gelijktijdig gepland met de Specialized Days, die plaatsvinden rondom het Europese hoofdkwartier van Specialized in ’s-Heerenberg. Door de combinatie wordt het voor deelnemers nog aantrekkelijker om naar het mooie Montferland af te reizen. Iedereen kan meedoen aan een prachtig evenement en tevens genieten van het schitterende Specialized-event. Zo is bijvoorbeeld ook de bekende presentator, zanger en DJ Eric Corton aanwezig bij de Specialized Days. Er zijn verblijfsarrangementen om twee dagen te kunnen genieten. Bijna 100 deelnemers doen in ieder geval op beide dagen mee.

In de onderstaande video is de marathon van vorig jaar te zien om alvast een beetje in de stemming te komen.

Het volledige programma van het Wielerfestival is te vinden op de volgende website en van de Specialized Days op deze website.

Wielerfestival Montferland powered by Specialized

Zaterdag 4 juni:
’t Peeske, Beek:
13:30 en 15:30 uur Kanjers voor Kanjers Kids Clinics
14:00 uur Volvo Harrie Arendsen Cross Country 75 minuten
16:00 uur Volvo Harrie Arendsen Cross Country 120 minuten
Na afloop: feestje met herstelhap en –drank en Specialized Days!

Zondag 5 juni:
Specialized, ‘s-Heerenberg:
7:30 – 9:30 start Heilbron ToerCyclo
7:30 – 8:30 uur: 145 km
8:00 – 9.00 uur: 125 km
8:30 – 9:30 uur: 90 km

Huis Bergh in ’s-Heerenberg:
10:30 uur Wielerhuis De Pedaleur MTB Marathon 105 km
11:00 uur Wielerhuis De Pedaleur MTB Marathon 70 km
11:15 uur Wielerhuis De Pedaleur MTB Marathon 35 km

9:30, 11.30 en 13.30 uur Kanjers voor Kanjers Kids Clinics
Na afloop: feestje met herstelhap en –drank en Specialized Days!

 van