20-02-2012 - Snowboarden, Nieuws

Verslag WSC Slopestyle finals

Door Natasha Smit

Wereldtitel voor Chas Guldemond!

Chas Guldemond (24) heeft gistermiddag het wereldwereldkampioenschap op de slopestyle in Oslo gewonnen. Voor een waanzinnige menigte troefde de Amerikaan met een sublieme run de Canadees Seb Toots en de Belg Seppe Smits af.

Sebastien Toutant ging na twee runs met een score van 86,8 aan de leiding. Op zijn derde run, die hij als eerste moest afleggen, crashte hij na het springen van een Frontside Double Cork 1080 over een schans en lag het veld open voor de andere snowboarders om hem te verbeteren. Hij moest zittend op een zandzak toekijken hoe Seppe en Chas hem van de troon probeerden te stoten.

Op zijn derde run ging Chas op het slopestyleparcours van Wyller helemaal los. Met twee sprongen van 1260 over de schansen en een Backside 1080 over de gap trok hij de wereldtitel naar zich toe. De jury gaf hem een trickscore van 50,7 en gooide daar nog eens 37,2 aan flowscore boven op (totaal: 87,9). En zo mocht Chas Guldmond de eerste World Snowboarding Championships op zijn naam schrijven.

Overigens heeft Seppe Smits met het winnen van een bronzen plak ook dit kampioenschap weer laten zien, dat hij op een slopestyle parcours aardig wat trucjes kan.

 

Cheryl Maas grijpt naast het podium

Cheryl Maas (27) is er in Oslo niet in geslaagd om het WK Slopestyle op haar naam te schrijven. De stoere snowboardster moest het in de finale afleggen tegen de winnares Spencer O’Brien, wereldkampioene Jamie Anderson en Enni Rukajärvi.

Cheryl ging vol lef de finale in. Na een sterke eerst run (64,3) nam ze in haar tweede afdaling meer risico. Ze vloog met volle snelheid over de gap en kwam hard op haar enkel terecht. Helaas zo hard, dat ze de derde run niet meer kon starten. Met een gekwetste enkel moest ze toekijken hoe Spencer O’Brien er vandoor ging met het goud.

 

Seppe Smits wint brons:

[youtube id=”NfnvNa26arc” w=”630″]

 

Chas Guldemond wint goud:

[youtube id=”8u9Mx5nzOfo” w=”630″]

 

Spencer’O Brien’s winnende run:

[youtube id=”071adxffMbo” w=”630″]

 van