21-01-2014 - Snowboarden, Nieuws

Video: Hoogtepunten Burton European Open 2014

De Burton European Open 2014, mede mogelijk gemaakt werd door MINI, is inmiddels achter de rug. Het World Snowboard Tour evenement in Laax was weer een groot succes en er zijn gelukkig een aantal samenvattingen online verschenen. Bekijk nu hieronder de hoogtepunten van de finales, er zijn beelden beschikbaar van zowel de halfpipe als de slopestyle disciplines.

[youtube id=”azkMdNrI_U0″]

Ursina Haller en Iouri Podladtchikov wisten de halfpipe finales te winnen na een zinderende strijd. Bij de vrouwelijke riders was er sprake van een Zwitsers podium want Verena Rohrer en Carla Somaini maakten de topdrie compleet. Door deze uitslag waren er geen wijzigingen in het World Snowboard Tour klassement, na haar succesvolle runs in Laax staat Haller nog steeds op de zesde plaats.

Bij de mannen wist de Fin Janne Korpi de Zwitserse hegemonie te doorbreken, hij eindigde net achter Christian Haller. Hierdoor hebben er ook enige verschuivingen in het World Snowboard Tour klassement plaats gevonden. Christian Haller staat momenteel eerste na zijn tweede plek op de Burton European Open. De winnaar Iouri staat momenteel zevende en ook Janne Korpi schoof een paar plekken op.

[youtube id=”oJe_Zdu4d9o”]

Afgelopen zaterdag stonden de Slopestyle finales op het programma, terwijl de zonnestralen ruimschoots aanwezig waren. Bij de mannen wist de Noor Brage Richenberg uiteindelijk de overwinning binnen te slepen doordat hij voor zijn landgenoten Aleksander Ostreng en de 16-jarige Mons Røisland eindigde. Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Zwitserse Isabel Derungs, dit ging uiteindelijk ten koste van Miyabi Onitsuka (JAP) en Elena Könz (ZWI) die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

De World Snowboard Tour zal trouwens hervat worden met de X-Games in Aspen, Colorado. Het event zal vanaf 23 januari georganiseerd worden en ook hier staan verschillende disciplines op het programma. Riders zullen uitkomen in de Slopestyle klasse, de halfpipe en de Big Air. Na afloop van dit evenement zullen ook de nieuwe kamioenen bekend zijn.

 van